Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София °C
Варна °C
Пловдив °C
В. Търново °C
Русе °C
   
Вестник Земя - първа страница

Пет18082017

Брой 158, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67208 BGN1 GBP = 2.15175 BGN1 CHF = 1.72914 BGN
Back Вие сте тук:Начало Позиция (2) Рицари без брони

Рицари без брони

Рицари без брони

Или какво трябваше да кажат българските и американските политици, ако мислеха за народите, а не за собствените си интериси…

“Ние,гражданите на Америка/България, днес се обединяваме в едно велико национално начинание да възстановим страната си и да възвърнем надеждите,които тя дава на целия народ.

Заедно ще определяме посоката на Америка/България и на света/Балканите през следващите много, много години.

Днес вземаме властта от Вашингтон/София и я връщаме обратно на вас, американския/българския народ.

Твърде дълго една малка група от столицата ни се облагодетелстваше от ползите на властта,докато народът трябваше да плаща цената.

Вашингтон/София процъфтяваше, но народът не споделяше богатството.

Политиците просперираха, но работните места се съкращаваха,заводите затваряха.

Системата защитаваше себе си, но не и гражданите на тази държава.

Техните победи не бяха ваши победи;техните триумфи не бяха ваши триумфи, докато те празнуваха в столицата, бедните семейства в цялата страна нямаха много поводи за тържество.

Не е важно коя партия контролира управлението,важно е дали управлението се контролира от народа.

Американците/българите искат отлични училища за своите деца, спокойни квартали за своите семейства и добри работни места за себе си.

Но за твърде много от нашите съграждани реалността е различна: майки и деца живеят в капана на бедността в провинциалните градове; ръждясалите фабрики са пръснати като надгробни камъни по цялата страна; образователната система е удавена в пари,но лишава нашите млади и красиви студенти от знания; престъпността, групировките и наркотиците отнеха твърде много човешки животи и ограбиха страната ни от толкова много нереализиран потенциал.

Тази американска/българска касапница спира тук и сега.

В продължение на десетилетия обогатявахме чуждестранната индустрия за сметка на американската/българската индустрия; субсидирахме въоръжените сили на други страни, като позволявахме изчерпването на ресурсите на нашата армия; защитавахме границите на чужди държави, но отказвахме да опазим своите собствени.

Един по един затваряха заводите и напускаха територията ни,без изобщо да се замислят за милионите американски/български работници, които остават без поминък.

От днес нататък, нашата страна ще се управлява от нова визия. От този момент нататък, Америка/България стои на първо място.

Ще търсим приятелство и добра воля от всички страни по света-но ще го правим с разбирането, че ВСЯКА НАЦИЯ ИМА ПРАВО ДА ПОСТАВИ ИНТЕРЕСИТЕ СИ НА ПЪРВО МЯСТО.

Най-сетне трябва да започнем да мислим и да мечтаем за големи неща.Една нация живее дотогава, докато има стремежи. Повече няма да приемаме политиците,които само приказват и не вършат нищо-постоянно се оплакват,но не предприемат нищо. Времето за празните приказки приключи.Сега идва времето за действия.”

P.S. Позволих си да цитирам части от речта на Доналд Тръмп (януари 2017 г.) при встъпването му в длъжността президент на САЩ. С някои “побългарявания”, за сравнения кое от казаното може да е истина и кое не. Имам усещането,че ДЕМАГОГИЯТА здраво свързва „политиците” на нашите страни.

Американският и българският “рицар” се “сражават според егото си — за света и за Балканите. Те не мислят за брони отзад,защото народите им са безкрайно търпеливи.

Но ДОКОГА?

Любомир Шопов

*Авторът е български дипломат, бивш ръководител на Делегацията на многостранните преговори за разоръжаване във Виена в началото на 80-те години на ХХ век, а след това ръководи отдел „Балкански страни” на МВнР, автор на книгите „Трети отдел”, „Турският въпрос и държавната сигурност”, „Геноцид” и др.

Икономика

Култура

Животът като цирк, в картините на Жозе де ла Бара

Животът като цирк, в картините на Жозе де ла Бара

Любим персонаж на перуанския художник са клоуните

Циркът винаги е бил изкуство, което буди възхищение. Той е любимо зрелище не само за децата…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Селтик попиля с 5:0 Астана на Стоилов

Селтик попиля с 5:0 Астана на Стоилов

Допуснахме твърде много грешки, класата на шотландския тим е по-голяма, призна треньорът на казахстанския първенец

Шотландският шампион Селти…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие