Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София 14 °C
Варна 15 °C
Плов­див 18 °C
В. Тър­ново 14 °C
Русе 16 °C
   
Вестник Земя - първа страница

Вт31032015

Последно обновяване01:15:00

   Валута: 1 USD = 1.80344 BGN1 GBP = 2.66898 BGN1 CHF = 1.87358 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт Марчело Абонданца обмисля оставка

Марчело Абонданца обмисля оставка

Марчело Абонданца обмисля оставка

Българските волейболстки плачат на пресконференцията след провала на Евро 2013

Чехия раз­п­лака волей­болис­т­ките от национал­ния отбор на Бъл­гария, след като ги победи с 3:2 (14:25, 25:20, 29:31, 25:19, 15:11) в мач от 3-ия кръг на пред­варителна Група D на европейс­кото пър­вен­с­тво за жени в Гер­мания и Швей­цария.

Така след тази загуба и поражението от Полша бъл­гар­ките заеха пос­лед­ното място в групата и напус­наха шам­пионата.

“В нашата игра имаше много приливи и отливи. Първи силен гейм, втори слаб, и така нататък. В тайб­река нап­равихме много грешки и не успяхме да се въз­пол­з­ваме от нат­рупаното предим­с­тво. Видя се, че може би нямаме физичес­ките и психичес­ките сили за такъв дълъг тур­нир. Затова и предуп­редих след победата над Сър­бия, че не трябва да се рад­ваме прибър­зано. Отборът е млад и има много потен­циал, но се нуж­дае от опит. Що се отнася до моето бъдеще — ще се прибера първо в Италия, а после ще видим“, заяви треньорът на бъл­гар­с­кия национален отбор Мар­чело Абон­данца.

“Допус­нахме прекалено много неп­редиз­викани грешки и затова не можахме да победим. Отборът ни има огромен потен­циал, но е много жалко, че не можахме да го покажем“, каза през сълзи на прес­кон­ферен­цията след мача с Чехия капитан­ката Страшимира Филипова.

Тимът на Сър­бия се класира дирек­тно на чет­вър­т­финалите след като зае пър­вото място в нашата група. В пос­лед­ния си мач от груповата фаза сръб­кините победиха Полша с 3:1 гейма.

Италиан­с­кият Кунео е нов вариант за съпер­ник на мъж­кия ни национален тим по волей­бол в края на сед­мицата. Няма свободен нито един дър­жавен тим и затова се тър­сят клубни. Водени бяха раз­говори с Пиаченца, но без резул­тат, както и с тур­с­кия Фенер­бахче. С ком­шиите още няма краен резул­тат.

Ако се стигне до договорка с Кунео, отборът ни ще пътува за Италия, но ще се върне в София, откъдето ще отпътува за европейс­кото. Идеята на старши треньорът Камило Плачи е да нап­равим една съв­мес­тна тренировка и поне две кон­т­ролни срещи.

България

Икономика

Орешарски: Вече влязохме в дълговата спирала

Орешар­ски: Вече влязохме в дъл­говата спирала

Бившият премиер се притеснява от големите и продължителни във времето бюджетни дефицити при действащия у нас валутен борд

С намерението да се…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Салон на галериите“ отваря в НДК

Това е най-новият проект на Двореца на кутурата в областта на визуал­ните изкус­тва. Той ще бъде реализиран в периода 2327 април. Прос­т­ранс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Сорос готов да вложи $1 милиард в Украйна

Джордж Сорос е готов да инвес­тира в Украйна 1 милиард долара, ако запад­ните страни под­помог­нат час­т­ните инвес­тиции в страната, инфор­мира “Ро…

Прочети още:

Loading...

Земеделие