Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София 14 °C
Варна 14 °C
Плов­див 17 °C
В. Тър­ново 14 °C
Русе 11 °C
   
Вестник Земя - първа страница

Съб18042015

Последно обновяване01:15:00

   Валута: 1 USD = 1.826 BGN1 GBP = 2.72059 BGN1 CHF = 1.8939 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт Марчело Абонданца обмисля оставка

Марчело Абонданца обмисля оставка

Марчело Абонданца обмисля оставка

Българските волейболстки плачат на пресконференцията след провала на Евро 2013

Чехия раз­п­лака волей­болис­т­ките от национал­ния отбор на Бъл­гария, след като ги победи с 3:2 (14:25, 25:20, 29:31, 25:19, 15:11) в мач от 3-ия кръг на пред­варителна Група D на европейс­кото пър­вен­с­тво за жени в Гер­мания и Швей­цария.

Така след тази загуба и поражението от Полша бъл­гар­ките заеха пос­лед­ното място в групата и напус­наха шам­пионата.

“В нашата игра имаше много приливи и отливи. Първи силен гейм, втори слаб, и така нататък. В тайб­река нап­равихме много грешки и не успяхме да се въз­пол­з­ваме от нат­рупаното предим­с­тво. Видя се, че може би нямаме физичес­ките и психичес­ките сили за такъв дълъг тур­нир. Затова и предуп­редих след победата над Сър­бия, че не трябва да се рад­ваме прибър­зано. Отборът е млад и има много потен­циал, но се нуж­дае от опит. Що се отнася до моето бъдеще — ще се прибера първо в Италия, а после ще видим“, заяви треньорът на бъл­гар­с­кия национален отбор Мар­чело Абон­данца.

“Допус­нахме прекалено много неп­редиз­викани грешки и затова не можахме да победим. Отборът ни има огромен потен­циал, но е много жалко, че не можахме да го покажем“, каза през сълзи на прес­кон­ферен­цията след мача с Чехия капитан­ката Страшимира Филипова.

Тимът на Сър­бия се класира дирек­тно на чет­вър­т­финалите след като зае пър­вото място в нашата група. В пос­лед­ния си мач от груповата фаза сръб­кините победиха Полша с 3:1 гейма.

Италиан­с­кият Кунео е нов вариант за съпер­ник на мъж­кия ни национален тим по волей­бол в края на сед­мицата. Няма свободен нито един дър­жавен тим и затова се тър­сят клубни. Водени бяха раз­говори с Пиаченца, но без резул­тат, както и с тур­с­кия Фенер­бахче. С ком­шиите още няма краен резул­тат.

Ако се стигне до договорка с Кунео, отборът ни ще пътува за Италия, но ще се върне в София, откъдето ще отпътува за европейс­кото. Идеята на старши треньорът Камило Плачи е да нап­равим една съв­мес­тна тренировка и поне две кон­т­ролни срещи.

България

Лекар­с­кият съюз поиска 25 милиона от НЗОК, иначе блокират работата й

Бъл­гар­с­кият лекар­ски съюз иска отб­локиране на десетки милиони от резерва на НЗОК, стана ясно на прес­кон­ферен­ция в БТА. Пред­седателят на Съюз…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Доходите от семейните градини паднаха под 1,4 % при 18,2 % през 2003 г.

Доходите от семей­ните градини пад­наха под 1,4 % при 18,2 % през 2003 г.

Свито пот­реб­ление и при пряс­ното и киселото мляко, зелен­чуците, кар­тофите и мес­ните произ­ведения през миналата година, сочат дан­ните на стат…

Прочети още:

Loading...

Култура

Василка Монева и нейните русенски светове

Василка Монева и ней­ните русен­ски светове

Излож­бата на худож­нич­ката Василка Монева, една от най-запомнящите се съв­ременни жени худож­нички у нас, се откри в СБХ на ул. „Шипка”6. Непод…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Позиция

Кооперациите с искане до премиера

Сред земедел­с­ките кооперации расте и се нат­рупва недовол­с­тво и въз­мущение от политиката на правител­с­т­вото и…

Прочети още:

Loading...