Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София 14 °C
Варна 14 °C
Плов­див 15 °C
В. Тър­ново 12 °C
Русе 14 °C
   
Вестник Земя - първа страница

Пет09102015

Последно обновяване01:15:00

   Валута: 1 USD = 1.7379 BGN1 GBP = 2.65521 BGN1 CHF = 1.7886 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт Арсенал докосва групите на Шампионската лига

Арсенал докосва групите на Шампионската лига

Арсенал докосва групите на Шампионската лига

Отборът на Арсенал пос­тигна отличен тур­нирен резул­тат и е много близо до групите на Шам­пион­с­ката лига, след като се наложи с 3:0 над Фенер­бахче в Истан­бул. “Артилерис­тите“ доминираха през целия мач и не дадоха никакъв шанс на своя съпер­ник. След нулево равен­с­тво през пър­вото полув­реме Арсенал логично поведе още в началото на втората част. В 51-вата минута Уол­кът се отличи с пер­фек­тен пас към Гибс, който не сбърка пред вратата на Демирел. Арън Рамзи покачи на 2:0 след далечен удар в 64-тата минута, а Оливие Жиру се раз­писа от дузпа в 77-ата за край­ното 3:0.

След мача старши треньорът на анг­лийс­кия тим Арсен Вен­гер призна, че няма никакъв шанс да прив­лече звез­дата на Ливър­пул Луис Суарез. “Няма абсолютно никакъв шанс това да се случи. Реално тран­с­фер­ният пазар започва сега. Най-голямата актив­ност ще бъде до 2 сеп­тем­ври. Много неща могат още да се случат“, заяви мени­джърът на Арсенал.

В друг мач от квалификациите за груповата фаза на Шам­пион­с­ката лига Аус­т­рия (Виена) победи изненад­ващо с 2:0 при гос­туването си на Динамо (Заг­реб). Головете отбелязаха Леовац в 69-ата и Стан­кович в 75-ата минута, а хър­ватите завър­шиха мача с 10 души, след изгон­ването на Рукавина. След мача президен­тът на Динамо (Заг­реб) Здравко Мамич отново показа избух­ливия си харак­тер, увол­нявайки нас­тав­ника Крунос­лав Юрчич и наз­начавайки брат си, Зоран, за старши треньор на отбора.

Друг изненад­ващ резул­тат се получи в Гел­зен­кир­хен, където ПАОК (Солун) измъкна равен­с­тво 1:1 при гос­туването си на Шалке 04. Гръц­кият тим пос­тигна много добър тур­нирен резул­тат, след като Мирос­лав Щох (73-тата минута) успя да върне попадението на Джефер­сън Фар­фан (32-рата минута). Гос­тите дейс­т­ваха доста твърдо през целия мач, като си изкараха цели пет жълти кар­тона.

В срещата между Стяуа и Легия (Вар­шава) също не бе излъчен победител. Мачът в Букурещ завърши 1:1, като домакините отк­риха резул­тата в 34-тата минута чрез Пиовакари, но Косечки в 53-тата изравни.

България

Икономика

Енергийният министър: Одържавяването на американските централи е неприемливо

Енер­гий­ният минис­тър: Одър­жавяването на американ­с­ките цен­т­рали е неп­рием­ливо

Идеята дър­жавата да изкупи акциите на двете “американ­ски“ цен­т­рали в Мариш­кия басейн – “AES Гълъбово” и “Кон­тур­Г­лобал”, е неп­рием­лива. Тя се…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

50 000 въоръжени бойци действат в Афганистан

50 000 въоръжени бойци дейс­т­ват в Афганис­тан

Обама се извини за бом­бар­дирането на бол­ницата в Кун­дуз­Б­лизо 50 000 въоръжени бойци дейс­т­ват в момента в Афганис­тан, заяви вчера начал­никът …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Ожънахме почти 4.7 млн. тона жито, вече сме изнесли 15% от рекол­тата

4 678,9 хил. тона е таз­годиш­ната реколта от пшеница. 704,9 хил. тона е приб­раният ечемик, а мас­лодай­ната рапица е 410,7 хил. тона. Това сочи…

Прочети още:

Loading...