Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед24062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2)

Ел Маестро ще разузнава австрийския Адмира Вакер

Ел Маестро ще разузнава австрийския Адмира Вакер

Латвийският Рига е преодолим отбор, твърди треньорът на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Нес­тор Ел Маес­тро заяви, че всички в отбора осъз­нават колко важно е учас­тието в евротур­нирите след някол­когодишна пауза и ще под­ходят мак­симално сериозно към мачовете срещу лат­вийс­кия Рига в пър­вия квалификационен кръг на Лига Европа. Според него ЦСКА е изтег­лил най-трудния съпер­ник спрямо против­ниците на другите бъл­гар­ски пред­с­тавители в Европа, но треньорът е на мнение, че Рига е преодолим отбор.

Ел Маес­тро поз­нава добре евен­туал­ния съпер­ник на ЦСКА във втория квалификационен кръг — Адмира Вакер (Мьод­линг) от Авс­т­рия. Треньорът обаче раз­кри, че трябва внимателно да разучи авс­т­рий­ците, защото след края на изминалия сезон 56 играчи са напус­нали отбора, а…

Прочети още…

Карлош Кейрош: Продължаваме да мечтаем

Селек­ционерът на Иран Кар­лош Кей­рош заяви, че загубата с 0:1 от Испания е нес­п­равед­лива. Пор­тугал­с­кият специалист смята, че пер­сите са зас­лужавали поне точ­ката, защото са били рав­нос­тойни. “Доказахме, че сме готови да се кон­курираме с големите. Мисля, че зас­лужавахме по-добър резул­тат в този мач. Няма съм­нение, че Испания играе прек­расен, стилен фут­бол, но заради начин, по който ние играехме, зас­лужавахме повече“, комен­тира пор­тугалецът след мача в Казан.

“Научихме много от тази…

Прочети още…

Фернандо Йеро: Трудно навлязохме в ритъм

Селек­ционерът на Испания Фер­нандо Йеро призна, че е очак­вал трудна победа срещу Иран, както се и случи. „Ла Фурия“ спечели измъчено с 1:0 след голяма доза къс­мет при гола на Диего Коста. “Очак­вано тежък мач. Имаше тол­кова много накъс­вания на играта. Беше ни трудно да влезем в ритъм. След почив­ката променихме нещата и атакувахме повече по крилата. Много трудна победа. Резул­тат 1:0 се брани много трудно, имахме много труд­ности. Всички тук са на почти едно ниво и всеки фаворит може да…

Прочети още…

Селекционерът на Англия със забрана да се радва при голове

Селекционерът на Англия със забрана да се радва при голове

Селек­ционерът на анг­лийс­кия национален тим Гарет Саут­гейт се кон­тузи по време на тренировка, след като „трите лъва“ започ­наха с трудна победа срещу Тунис (2:1) учас­тието си в група G на светов­ното пър­вен­с­тво по фут­бол в Русия. Саут­гейт е извадил дяс­ното си рамото. Това се случило по време на крос край базата на тима в Репино. След това треньорът е бил закаран в най-близката бол­ница, прид­ружен от един от лекарите на тима Роб Чак­равети.

Лекарите ми заб­раниха да вдигам дяс­ното си рамо…

Прочети още…

Персиец смая публиката с атрактивно изпълнение на тъч

Иранецът Милад Мохамади прив­лече вниманието върху себе си с любопитно изпъл­нение. В пос­лед­ните минути на двубоя с Испания защит­никът тряб­ваше да изпълни тъч. Той взе топ­ката, целуна я, а след това посочи към небето. Пос­ледва кълбо преди странич­ната линия и изпъл­нение на тъча.

Подобни номера е имало през годините. Доста по-атрактивни са изпъл­ненията, в които фут­болис­тът прави хубаво салто и праща топ­ката с ръце във вът­реш­ността на полето.

Уругвай се класира на осминафиналите

Уруг­вай пос­тигна втора победа с 1:0 и си осигури класиране на осминафиналите на светов­ното пър­вен­с­тво. Тимът на Оскар Табарес над­деля над Саудит­ска Арабия и е втори в група А, където лидер е Русия, а в пос­леден мач от груповата фаза двата тима ще си оспор­ват пър­вото място.

Един­с­т­веното попадение в двубоя отбеляза звез­дата на Уруг­вай Луис Суарес в 23-тата минута. Нападателят на Бар­селона се раз­писа в своя мач номер 100 за национал­ния отбор на страната си.

Класиране в група А

1

Прочети още…

Испания надви Иран с мъка и късмет

Испания надви Иран с мъка и късмет

„Ла Фурия” записа победа номер 400 в историята си

Отборът на Испания записа много трудна победа с 1:0 над Иран в среща от група В на светов­ното пър­вен­с­тво, играна в Казан. Любопитен факт е, че това е успех номер 400 за отбора в неговата история. След тази победа Испания продължи доб­рата си серия от 22 поредни мача без поражение. В тях “Ла Фурия“ записва 15 победи и 7 равен­с­тва.

Диего Коста отбеляза доста къс­мет­лийски гол в 54-тата минута и попадението остана един­с­т­вено до края. В…

Прочети още…

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...