Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21052018

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.66016 BGN1 GBP = 2.23971 BGN1 CHF = 1.66128 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Барсeлона угасна пред торинската крепост

Барсeлона угасна пред торинската крепост

Бар­селона отпадна от Шам­пион­с­ката лига, а Ювен­тус се класира за след­ващия етап на тур­нира, след като чет­вър­т­финал­ният мач реванш на „Камп Ноу“ завърши 0:0. „Биан­конерите“ спечелиха с класичес­кото 3:0 пър­вата среща и така продъл­жават нап­ред.

Фут­болис­тите на Бар­селона нап­равиха изк­лючително много пропуски пред вратата на Джан­луи­джи Буфон и така и не успяха да го преодолеят в нито един от двата мача. Каталун­ците не можаха да вкара гол за първи път у дома в 21 двубоя от Шам­пион­ска лига. Бар­селона за втора поредна година отпадна в чет­вър­т­финал­ната фаза на тур­нира.

“Планирахме да играем на високо темпо и да стреляме много към вратата на съпер­ника, но не ни дос­тигна ост­рота в завър­ш­ващата фаза на атаката. Свалям шапка на Ювен­тус. Имат великолепен треньор и отлични играчи. Дали могат да спечелят Шам­пион­с­ката лига? Защо не, имат всичко необ­ходимо, но да не заб­равяме, че и останалите три отбора раз­полагат със същото качес­тво“, каза треньорът на Бар­селона Луис Енрике.

Имах чув­с­т­вото, че и цял ден да играем, пак няма да ни вкарат гол. Нап­равихме поредна крачка нап­ред, съв­сем зас­лужено сме на полуфинал след отс­т­раняването на съпер­ник от топ ниво. Отб­ранявахме се добре, в атака нещата не стояха така, защото не успяхме да изпол­з­ваме потен­циала си. Нап­режението беше нор­мално. Да не допус­неш гол срещу Бар­селона в два мача — това е нещо почти нечувано. Пос­тепенно играчите свик­ват с мисълта, че могат да играят още по-добре“, заяви треньорът на Ювен­тус Масимилиано Алегри.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Бунт на розопроизводителите

Бунт на розоп­роиз­водителите

Изкупната цена са срина тотално, дестилериите дават по 1,60 за килограм набран цвят

Розоп­роиз­водители блокираха в ран­ния съботен ден пътя към…

Прочети още:

Loading...