Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67911 BGN1 GBP = 2.23108 BGN1 CHF = 1.69571 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Лукойл Академик излъга Рилски спортист и е на финал

Лукойл Академик излъга Рилски спортист и е на финал

Лукойл Академик излъга Рилски спортист и е на финал

Двубоите за титлата и бронза в баскетбола при мъжете стартират едновременно – на 22 май

Отборът на Лукойл Академик отново е на финал в Национал­ната бас­кет­болна лига, след като дейс­т­ващите шам­пиони се наложиха при домакин­с­т­вото си на Рил­ски спор­тист (Самоков) с 80:76 (19:21; 18:14; 20:20; 23:21) в мач №5 и по този начин зат­вориха чет­вър­т­финал­ната серията с общ резул­тат 3:2 успеха.

Дани Гиб­сън беше най-резултатен за победителите – 28 точки, Стив Зак се отличи с „дабъл-дабъл“ – 14 точки и 13 борби. Йор­дан Бозов наниза 21 точки за самоковци.

Старши треньорът на Рил­ски спор­тист Люд­мил Хаджисотиров бе изк­лючително доволен от пред­с­тавянето на въз­питаниците си, независимо че самоковци загубиха полуфинал­ната серия. „Гор­дея се с това, което нап­равихме. С нашия капацитет да играем пети мач с Лукойл Академик и да ни победят едва в края, е невероятно. Доволен съм от пред­с­тавянето и желанието на играчите ми. Няма как да не ме е яд, че не успяхме да спечелим чет­вър­тия мач и да зат­ворим серията в Самоков, но повече няма да комен­тирам онзи мач”, каза Хаджисотиров.

Старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев поз­д­рави въз­питаниците си, които за 16-и пореден път са на финал в НБЛ. „Повече са психически усилията, които хвър­лихме. Цяла година водим добър тренировъчен процес. Да, в края на сезона ще е трудно на мом­четата да изиг­раят такава дълга серия, но ние имаме дълъг със­тав”, комен­тира Дечев.

Бит­ката за тит­лата между Лукойл Академик и Берое започва на 22 май. След­ващите дати в спора за трофея са 24 и 27 май. Евен­туален чет­върти мач ще се играе на 29-и, а пети – на 2 юни. Пър­вите две срещи са в Правец, вторите две в Стара Загора, а евен­туален пети двубой ще е пак в Правец.

В спора за брон­зовите медали излизат Рил­ски спор­тист и Черно море. След 22 май и пър­вия мач, вторият двубой е нас­рочен за 24-ти във Варна, а евен­туален трети – на 26 май, отново в Самоков.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

САРА с мрачни прогнози за житото

САРА с мрачни прог­нози за житото

Пшеницата от новата реколта може да поевтинее до 232 лв. за тон, а средните добиви да падат със 17 %

С около 18% ще намалеят през 2018 година…

Прочети още:

Loading...