Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27052018

Брой 103, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67051 BGN1 GBP = 2.22372 BGN1 CHF = 1.68635 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Племен Константинов: Имаме нужда от психолог

Племен Константинов: Имаме нужда от психолог

Племен Константинов: Имаме нужда от психолог

Не издържаме в мачове в които трябва да спечелим, призна националния селекционер

Селек­ционерът на мъж­кия национален отбор по волей­бол Пламен Кон­с­тан­тинов бе гост в предаването “Спор­тна треска“ по БНТ 1, като комен­тира както пред­с­тавянето ни в Светов­ната лига, където не успяхме да се класираме за финал­ната шес­тица, така и пред­с­тоящото Европейско пър­вен­с­тво.

“Тези, които изявиха желание да учас­т­ват в национал­ния отбор, вече са на линия. В пълен със­тав започ­нахме под­готовка за Европейс­кото. Засега няма серизозни здравос­ловни проб­леми в пър­вата сед­мица от под­готов­ката“, каза Гибона.

Специалис­тът заяви, че всички играчи съжаляват, че не сме се класирали за финалите в Светов­ната лига, въп­реки че приоритет пред тима ни е шам­пионатът на Стария кон­тинент.

“Първо, имаме потен­циал да играем с най-добрите отбори или поне да сме близо до тях­ното ниво. Според мен проб­лемите са психически. Не издър­жаме в мачове, в които трябва да спечелим. Това се видя и в резул­татите в Светов­ната лига“, заяви нас­тав­никът, който сподели, че въп­росът за работата с псилохог е доста деликатен: “Може би един психолог би помог­нал, но по-правилно е да работи с треньорите, а не дирек­тно с играчите. Все още нямаме раз­биране, че един психолог може да ни помогне и да ни пов­лияе.“

Според Пламен Кон­с­тан­тинов класациите не винаги отразяват истин­с­кото със­тояние на отборите. “Класациите и ран­г­лис­тата не винаги са най-точно отрязаващите положението на отборите. За нас важно е да набираме повече точки, за да имаме въз­мож­ност да играем повече квалификации за Олим­пийс­ките игри. Защото на пред­ната Олим­пиада всички точки, които съб­рахме за четири години, ги изх­вър­лиха в кофата за бок­лук. Не получихме втори шанс да се класираме за Игрите.“, каза нас­тав­никът на „лъвовете”.

Селек­ционерът заяви, че Русия и Словения са двата сериозни отбора в групата ни, докато Испания със сигур­ност не е на нашето ниво. “Въп­росът е да побеж­даваме отборите от нашето ниво и тези, които са под нашето. Русия естес­т­вено е топ отбор, един от фаворитите. Те ще са с променен със­тав и ще се вър­нат опит­ните им със­тезатели. Но това не означава, че се непобедим отбор”, каза още Кон­с­тан­тинов.

България

Икономика

Култура

„Върви, народе възродени!

„Върви, народе въз­родени!

Българинът се обръща с носталгия към миналото си, защото се нуждае от Възраждане на духа

„В началото бе Слово“, и ако Божес­т­веното слово е На…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Нова тревога за родните фермери

Нова тревога за род­ните фер­мери

Германия дава рамо на украинските земеделци за търговия в ЕС

Гер­мания преговаря за съз­даването на екс­пор­тна аген­ция за сел­с­кос­топан­с­ките прод…

Прочети още:

Loading...