Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27052018

Брой 103, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67051 BGN1 GBP = 2.22372 BGN1 CHF = 1.68635 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Крал Роджър VIII

Крал Роджър VIII

Крал Роджър VIII

Роджър Федерер спечели историческа осма титла на “Уим­бъл­дън”. 35-годишният швей­царец отнесе на финала Марин Чилич с 6:3, 6:1, 6:4. Маес­т­рото тотално доминираше и стигна до рекор­дна 19-а титла от Големия шлем. Той триум­фира в Лон­дон без да загуби сет, като стана вторият тенисист, пос­тигал това, след Бьорн Борг (1976 г.).

След като спечели в 11-ия си финал на “Ол Инг­ланд Клъб”, Федерер изп­ревари Пийт Сам­п­рас (2000) и Уилямс Рен­шоу (1889), които имат по 7 титли. Роджър тряб­ваше да чака пет години преди да спечели 18-ата си титла от Големия шлем. Той изненад­ващо триум­фира на Australian Open в началото на сезона, след като шест месеца бе извън кор­товете поради кон­тузия. След това пропусна сезона на клей, за да се завърне триум­фално на тревата. Той има само две загуби от началото на годината, а от вчера е вече №3 в светов­ната ран­г­листа.

Специално е. „Уим­бъл­дън” винаги е бил любимият ми тур­нир. Моите герои са ходили по кор­товете тук. Заради тях и аз станах по-добър. Да пиша история тук значи много“, каза швей­царецът.

Чес­тно казано, изк­лючително изненадан съм от доб­рия раз­вой тази година и колко добре се чув­с­т­вам. Знаех, че мога да се справя добре някой ден, но не и на това ниво. Хората нямаше да ми повяр­ват, ако бях казал, че ще спечеля два тур­нира от Големия шлем. И аз самият не вяр­вах”., добави Федерер. „Целта е догодина да съм отново тук и да се опитам да защитя тит­лата си.“, зак­лючи Крал Роджър VIII.

България

Икономика

Култура

„Върви, народе възродени!

„Върви, народе въз­родени!

Българинът се обръща с носталгия към миналото си, защото се нуждае от Възраждане на духа

„В началото бе Слово“, и ако Божес­т­веното слово е На…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Нова тревога за родните фермери

Нова тревога за род­ните фер­мери

Германия дава рамо на украинските земеделци за търговия в ЕС

Гер­мания преговаря за съз­даването на екс­пор­тна аген­ция за сел­с­кос­топан­с­ките прод…

Прочети още:

Loading...