Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Тихомир Иванов втори на Диамантената лига

Тихомир Иванов втори на Диамантената лига

Тихомир Иванов втори на Диамантената лига

Мирела Демирева остана без покрит норматив за световното

Най-добрият бъл­гар­ски със­тезател в скока на височина при мъжете в момента Тихомир Иванов записа първи подиум на тур­нир от Диаман­тената лига.

23-годишният плевен­чанин раз­дели второто място в Рабат (Мароко) със светов­ния шам­пион в зала и европейски на отк­рито за 2016 г. Джан­марко Там­бери (Ит) и с олим­пийс­кия медалист Роби Грабарц (Влб). Тримата завър­шиха над­п­реварата с по 2.27 метра, преодоляни от втори опит.

Въз­питаникът на Георги Гетов започна със­тезанието от 2.23 м, с които също се справи от втория път. След като преодоля 2.27 м, Иванов вдигна лет­вата и на 2.29 м, но след три фаула на тази височина прик­лючи учас­тието си в Мароко.

Победител в Рабат стана украинецът Анд­рий Проценко с 2.29 м. Габ­риела Пет­рова се класира на пето място в дис­цип­лината троен скок на със­тезанието от Диаман­тената лига. Пет­рова пос­тигна 14.11 м, като остана само на 8 сан­тиметра от лич­ното си пос­тижение за сезона. Победителка стана олим­пийс­ката шам­пионка от Рио 2016 Катерине Ибар­гуен (Кол) с 14.51 м.

Сребър­ната олим­пийска медалис­тка от Рио де Жанейро Мирела Демирева завърши на второ място в скока на височина на Бал­каниадата в Нови Пазар (Сър). Демирева регис­т­рира резул­тат от 1.88 м и остана без пок­рит нор­матив за учас­тие на Светов­ното пър­вен­с­тво в Лон­дон през след­ващия месец. Стан­дар­тът за квота за със­тезанията в британ­с­ката столица е 1.94 м.

Бал­кан­ска шам­пионка със 1.91 м стана Татяна Гусин (Гър). Ветеран­така Венелина Венева.-Матеева завърши чет­върта с 1.80 м.

Бъл­гария записа актив от три титли и общо 12 медала на Бал­каниадата. Шам­пиони станаха Мом­чил Караилиев (троен скок), Митко Ценов (1500 м) и Йоло Николов (5000 м).

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...