Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21062018

Брой 121, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68926 BGN1 GBP = 2.22562 BGN1 CHF = 1.69527 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Димитров спаси три мачбола и пречупи американец в Шанхай

Димитров спаси три мачбола и пречупи американец в Шанхай

Димитров спаси три мачбола и пречупи американец в Шанхай

Българинът се изправя срещу Сам Куери в третия кръг

Григор Димит­ров тряб­ваше да спаси три мач­бола и да покаже железен харак­тер в решител­ния тайб­рек, за да преодолее за първи път в кариерата си втория кръг на тенис тур­нира от сериите „Мас­търс“ в Шан­хай. Хас­ков­лията, който е шести пос­тавен в основ­ната схема, над­деля повече от драматично с 3:6, 6:3, 7:6(6) срещу 46-ия в светов­ната ран­г­листа Райън Харисън от САЩ.

Още в пър­вата част на двубоя Димит­ров допусна пробив за 1:3 и американецът поведе чрез сил­ния си начален удар.

Във втория сет Григор показа класа и нуж­ната решител­ност, за да въз­с­танови статук­вото в резул­тата. Третата част се оказа най-дълга, като и двамата не бяха особено солидни на свой сер­вис. Димит­ров поведе рано-рано с пробив за 2:0, но пък загуби предим­с­т­вото си също тол­кова неусетно. Чак след 5:5 зрителите видяха без­коп­ромисни начални подавания и мачът бе вкаран в решителен тайб­рек.

Григор първи изпадна в беда, изос­тавайки с два мини-пробива, но отрази със свой сер­вис два от трите мач­бола на Харисън. Той пък се срина под нап­режението и бъл­гаринът осъщес­тви обрат при първа въз­мож­ност за прик­люч­ване на срещата – така топ ракетата ни спечели 13-ия си от общо 21 изиг­рани „дълги гей­мове“ през сезона, за да запише чет­върти успех в петия си двубой срещу Харисън.

Сам Куери ще бъде съпер­никът на Григор Димит­ров в третия кръг на тенис тур­нира в Шан­хай. Това стана факт, след като 30-годишният американец се справи със сънарод­ника си Фран­сис Тиафо с 6:3, 7:6(7).

До този момент Димит­ров и Куери са се изп­равяли един срещу друг два пъти, като и в двата случая краен победител е бъл­гаринът. Пър­вият им мач е от сезон 2013 на тур­нира във Вашин­г­тон, където Гришо печели с 6:3, 6:2. Две години по-късно двамата се срещат и на трев­ните кор­тове в Куинс Клъб, където пър­вата ни ракета прави обрат – 4:6, 6:3, 6:4.

В момента Куери е №17 в ран­г­лис­тата, а най-доброто му пос­тижение е дос­тигането до №15 в началото на месеца.

Григор Димит­ров за първи път ще играе осминафинал в Шан­хай и увеличи актива си в светов­ната ран­г­листа на 4500 точки, с което отново ще заеме осмото място (личен рекорд) от след­ващата сед­мица, изп­ревар­вайки пак кон­тузения Стан Вав­ринка (4050).

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Проектът на ЕК е за 81 250 евро максимален таван на плащанията

Проек­тът на ЕК е за 81 250 евро мак­симален таван на плащанията

Предвижда се междинни нива за намаляване на субсидиите в диапазона между 60 000 и 100 000 евро

Проек­тът на Европейс­ката комисия (ЕК) за пониж…

Прочети още:

Loading...