Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед24062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Попов и Спартак не сгрешиха срещу УФA

Попов и Спартак не сгрешиха срещу УФA

Попов и Спартак не сгрешиха срещу УФA

Българският национал игра 75 минути при победата на московския гранд

Бъл­гар­с­кият национал Ивелин Попов игра 75 минути за Спар­так (Мос­ква) при победата на столичани у дома с 3:1 срещу Уфа в 16-ия кръг на Премиер лигата на Русия. Попето започна в титуляр­ния със­тав и чет­върт час преди края бе сменен от Марио Пашалич.

Гос­тите от Уфа успяха да изненадат съпер­ника си с гол с глава на Сил­вес­тър Игбун в 10-ата минута. В 37-ата Фер­нандо изравни с хитър удар по земя от фаул, като топ­ката мина под стената преди да се оплете в мрежата зад Алек­сан­дър Беленов.

През втората част играчите на Масимо Карера се пребориха за трите точки с нови два гола. Страхотно попадение реализира в 63-ата минута холан­д­с­ката звезда Куинси Промес, който изненада Беленов. В 79-ата минута Луис Адриано сложи точка на спора, след като бе изведен в наказател­ното поле на против­ника, фин­тира Беленов и на празна врата реализира с лекота.

Спар­так е пети в класирането с 25 точки, на 8 зад лидера Локомотив (Мос­ква). Уфа заема девета позиция с 21.

Друг бъл­гар­ски национал — Ивайло Чочев, реализира гол при равен­с­т­вото на тима си Палермо 2:2 като гост с Пес­кара в пър­вия мач от 13-ия кръг на италиан­с­ката Серия “Б”. Чочев бе точен за 1:1 в 15-ата минута. Бив­шият фут­болист на ЦСКА нап­рави силен мач за Палермо, като в 62-ата минута отново изп­рати топ­ката в против­никовата врата, но голът бе отменен заради засада. Чочев остана на терена до края на срещата, но след това стана ясно, че е получил травма, заради която няма да бъде на раз­положение на национал­ния селек­ционер Петър Хуб­чев.

По-късно се раз­бра, че още двама фут­болисти — Станис­лав Манолев от ЦСКА и Цветомир Панов от Ботев (Пд), отпадат от със­тава на Бъл­гария за кон­т­ролата със Саудит­ска Арабия. Срещата е на 13 ноем­ври на стадион “Рес­тело“ в Лисабон.

Манолев и Панов са с кон­тузии, които няма да им поз­волят да учас­т­ват в приятел­с­ката среща, инфор­мира сай­тът на БФС. Към със­тава на Петър Хуб­чев ще се присъедини защит­никът на ЦСКА Алек­сан­дър Дюл­геров. Това е първа повик­вателна за 27-годишния фут­болист.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...