Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Предимство ли е за Григор бързата настилка в Лондон?

Предимство ли е за Григор бързата настилка в Лондон?

Григор Димит­ров ще играе с Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен в група “Пийт Сам­п­рас” на финалите на АТР. Хас­ков­лията излиза на корта за първи път на 13 ноем­ври около 16 часа бъл­гар­ско време срещу авс­т­риеца Тийм. Тъй като тур­нирът ще се проведе в зала “О2 Арена” в Лон­дон, то мачовете ще са на зак­рити твърди кор­тове, а нас­тил­ката миналата година в анг­лийс­ката столица бе втората най-бърза от всички тур­нири от сериите “Мас­търс” и Големия шлем, изос­тавайки един­с­т­вено от тази в Шан­хай.

Ако и тази година е така, то условията няма да бъдат по вкуса на Надал и Тийм, докато Давид Гофен се пред­с­тавя малко по-добре на такъв корт. Любопит­ното е, че от четиримата само Григор има титла в зала — тази в София от фев­руари, като е играл още финал в Сток­холм, където отс­тъпи на Хуан Мар­тин дел Потро.

Гофен също има два финала, но е без отличие — той ги пос­тигна в два поредни тур­нира в София и Ротер­дам, като в бъл­гар­с­ката столица загуби именно от Димит­ров, а в холан­д­с­кия град отс­тъпи на Жо-Вилфред Цонга.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...