Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров започна новия сезон с победа

Григор Димитров започна новия сезон с победа

Григор Димитров започна новия сезон с победа

Поставеният под номер 2 Анди Мъри се оттегли от участие на турнира в Бризбейн

Григор Димит­ров започна с победа 2018 година. Светов­ният №3 на син­гъл стар­тира новия сезон с успех на двойки на тур­нира на твърда нас­тилка в Бриз­бейн. Бъл­гаринът си пар­т­нира с Райън Харисън, като двамата надиг­раха мес­т­ната легенда и бивш №1 в света Лей­тън Хюит и Джор­дан Том­п­сън с 6:3, 1:6 10:5 за малко повече от час на корта.

Мачът започна отлично за българо-американския дует, който спечели отк­риващия гейм, а след това нап­рави пробив за 2:0, който зат­върди в след­ващия гейм. Хюит и Том­п­сън намалиха на 1:3, след като спасиха точка за нов пробив, но до края на тази първа част така и не успяха да намерят ключа към подаването на съпер­ниците си. При 5:3 Димит­ров сер­вираше за спечел­ване на сета и отборът му бързо поведе с 4015. В този момент Райън Харисън заби страхотно воле и така двамата с Григор зат­вориха сета — 6:3.

В началото на втората част бъл­гаринът и американецът бяха изп­равени през въз­мож­ността да загубят подаването си след двойна грешка на Димит­ров във втория гейм при резул­тат 1530. Те обаче неут­рализираха аванса на домакините и израв­ниха гей­мовете за 1:1. Въз­ходът в играта на домакините обаче продължи и те все пак стиг­наха до пробив за 3:1. Пос­ледва още един пробив от тяхна страна и впос­лед­с­т­вие успех с 6:1 във втория сет.

В шам­пион­с­кия тайб­рек Григор Димит­ров и Райън Харисън отново заиг­раха уверено и стабилно и без проб­леми се поз­д­равиха с край­ната победа. Те поведоха с 9:3, след което Хюит и Том­п­сън спасиха два мач­бола, но американецът сложи точка на спора от третия опит. Така двамата се класираха за чет­вър­т­финалите, където отново ще се изп­равят срещу авс­т­ралийци — Ник Кирьос и Мат Рийд, които победиха трудно с 4:6, 6:1, 10:7 пос­тавените под номер 4 в схемата Мар­къс Дениъл (Нова Зелан­дия) и Доминик Инг­лът (Великоб­ритания).

Шам­пионът от миналата година в Бриз­бейн Григор Димит­ров, който е водач в основ­ната схема, ще започне в със­тезанието на сит­гъл срещу победителя от мача между учас­т­ващия с “уайлд кард” авс­т­ралиец Джон Мил­ман и квалификанта Питър Полан­ски.

Малко след победата на двойки в Бриз­бейн Григор Димит­ров получи още една добра новина. Тя е свър­зана с тур­нира, но на син­гъл. Основ­ният претен­дент на бъл­гарина за тит­лата – Анди Мъри, се оттегли от учас­тие.

Британецът бе пос­тавен под №2 в схемата (Григор е №1), но ще трябва да продължи с лечението на дес­ния си хъл­бок. Така Мъри за пореден път отложи зав­ръщането си на корта. Той тряб­ваше да играе на тур­нира в Авс­т­ралия срещу пар­т­ньора на Димит­ров на двойки — Райън Харисън.

Мъри тренираше в Абу Даби преди началото на авс­т­ралийс­кото турне и изигра един сет срещу Роберто Баутиста Агут. След това британецът замина за Бриз­бейн, където тренира, но в крайна сметка няма да играе. Така Григор остава пос­тавен №1 в схемата на тур­нира, №2 е Ник Кириос, а №3 – Милош Раонич. Още преди Нова година от със­тезанието в Бриз­бейн се отказаха Кей Нишикори и Рафаел Надал.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие