Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт17072018

Брой 139, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.6688 BGN1 GBP = 2.21574 BGN1 CHF = 1.67222 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Хвалят Везенков след успех на Барса

Хвалят Везенков след успех на Барса

Хвалят Везенков след успех на Барса

Бар­селона записа десетата си победа в бас­кет­бол­ното пър­вен­с­тво на Испания, а Алек­сан­дър Везен­ков показа, че нав­лиза във форма. В пър­вия си мач за новата 2018 година, каталун­ците бяха убедителни като гости на Гипус­коа (Сан Себас­тиан) и спечелиха със 101:77, а по този начин измес­тиха Фуен­лаб­рада от третото място в класирането на Лига АСВ. Бас­ките са един от най-удобните съпер­ници за Барса. Каталун­с­кият тим е спечелил вече 13 поредни мача срещу Гипус­коа, а пос­лед­ното им поражение срещу този опонент датира от октом­ври 2010 година.

Везен­ков завърши като втори най-резултатен сред играчите на Сито Алонсо със своите 14 точки. Бъл­гар­с­кият национал се включи ефек­тивно от пей­ката и игра 23 минути, като овладя 4 борби, даде 1 асис­тен­ция, отне 1 топка и удари 2 чадъра. Така Алек­сан­дър Везен­ков изравни най-доброто си пос­тижение по ефек­тив­ност за нас­тоящия сезон в испан­с­кото пър­вен­с­тво, а това не остана незабелязано от мес­т­ните анализатори. Близо два месеца 22-годишното крило бе извън смет­ките на треньора Алонсо както в Европа, така и в Испания. След връщането му в отбора обаче той отговори със силни минути, както срещу бас­ките, така и срещу Химки в Евролигата в края на миналата сед­мица.

“Везен­ков продъл­жава да показва на Сито Алонсо, че зас­лужава повече минути. Бъл­гаринът изигра най-добрия си мач за сезона”, пише най-популярното бас­кет­болно издание на Иберийс­кия полуос­т­ров — Gigantes Del Basket.

България

Скандал след скандал по проблемите на хората с увреждания

Скан­дал след скан­дал по проб­лемите на хората с увреж­дания

И Мая Манолова бясна на социалното ведомство, преписвали стари закони

Законоп­роек­тът за интег­рация на хората с увреж­дания, който под­готвя соц…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Протестът на овцевъди и козевъди се мести в София

Протес­тът на овцевъди и козевъди се мести в София

Тъй като не беше пос­тиг­нато споразумение с Минис­тер­с­тво на земеделието, храните и горите (МЗХГ) как сек­торът да бъде ком­пен­сиран от загубени…

Прочети още:

Loading...