Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт17072018

Брой 139, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.6688 BGN1 GBP = 2.21574 BGN1 CHF = 1.67222 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Още един български треньор ще работи в Казахстан

Още един български треньор ще работи в Казахстан

Още един български треньор ще работи в Казахстан

Никола Спасов пое новак в елита на бившата съветска република

Вече бив­шият старши треньор на лидера във Втора лига Цар­ско село — Никола Спасов, е новият нас­тав­ник на казах­с­тан­с­кия елитен Кизил Жар. Негов асис­тент ще бъде друг роден специалист — Вик­тор Димит­ров. Новият клуб на леген­дар­ния гол­майс­тор по пор­тугал­с­ките терени в края на 80-те и началото на 90-те завърши на второ място през миналия сезон в Първа дивизия и си осигури промоция за елита на Казах­с­тан. Спасов ще бъде вторият бъл­гар­ски специалист в бив­шата съвет­ска репуб­лика, след като работата си там продъл­жава Стойчо Младенов. Освен Екзекутора на Ливър­пул страхотна рек­лама на бъл­гарите нап­равиха и работилите дос­коро в Премиер лигата Станимир Стоилов (Астана) и Димитър Димит­ров (Иртиш).

Лидерът във Втора лига Цар­ско село вече има нов треньор. На мяс­тото на Никола Спасов, тимът ще бъде воден от бив­шия нас­тав­ник на Дунав (Русе) Веселин Великов, който нап­рави истин­ски фурор начело на “драконите”. Младият специалист вече е започ­нал да мисли върху селек­цията на “царете”, които ще имат труд­ната задача да се преборят с тимовете на Ботев (Враца) и Локомотив (София), които също се целят в пър­вото място в край­ното класиране на Втора лига.

В същото време стана ясно, че мени­джърът на Станимир Стоилов води финални раз­говори с ръковод­с­т­вото на Астана. От шам­пиона на Казах­с­тан, с който Мъри написа история с пробива си до групите на Шам­пион­с­ката лига и успехите в Лига Европа, изчакаха специалиста да раз­г­леда и доста оферти от други страни, но не се отказаха в опитите си да го задър­жат.

Сега самият Стоилов е склонен да продължи работата си с Астана, още повече, след като класира отбора за 1/16-финал в Лига Европа, където през фев­руари ще се изп­рави срещу пор­тугал­с­кия гранд Спор­тинг. Именно шан­сът за нови европод­визи е най-примамливата страна в пред­ложението на казах­с­тан­ците, които са на път да спечелят треньора. Очаква се в след­ващите няколко дни Мъри да пътува, за да сложи под­писа си под нов кон­т­ракт.

България

Скандал след скандал по проблемите на хората с увреждания

Скан­дал след скан­дал по проб­лемите на хората с увреж­дания

И Мая Манолова бясна на социалното ведомство, преписвали стари закони

Законоп­роек­тът за интег­рация на хората с увреж­дания, който под­готвя соц…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Протестът на овцевъди и козевъди се мести в София

Протес­тът на овцевъди и козевъди се мести в София

Тъй като не беше пос­тиг­нато споразумение с Минис­тер­с­тво на земеделието, храните и горите (МЗХГ) как сек­торът да бъде ком­пен­сиран от загубени…

Прочети още:

Loading...