Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт17072018

Брой 139, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.6688 BGN1 GBP = 2.21574 BGN1 CHF = 1.67222 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Кирьос наследи Гришо на трона в Бризбейн

Кирьос наследи Гришо на трона в Бризбейн

Кирьос наследи Гришо на трона в Бризбейн

Българинът отново срещу Лейтън Хюит на двойки в Австралия

Ник Кирьос триум­фира на тур­нира в Бриз­бейн. Авс­т­ралиецът, който на полуфиналите отс­т­рани миналогодиш­ния шам­пион Григор Димит­ров, се наложи на финала над Райън Харисън (САЩ) с категорич­ното 6:4, 6:2 и вдигна чет­върта титла в кариерата си.

В същото време стана ясно, че Григор Димит­ров отново ще се изп­рави срещу авс­т­ралийс­ката тенис легенда Лей­тън Хюит в демон­с­т­ративен мач на двойки по време на тур­нира FAST4 в Сидни днес. Бъл­гаринът ще си пар­т­нира с чет­вър­тия в светов­ната ран­г­листа Алек­сан­дър Зверев, като двамата ще срещ­нат на корта изцяло авс­т­ралийс­кия тан­дем Хюит — Ник Кирьос.

Димит­ров, заедно с Райън Харисън, вече сразиха Хюит и неговия авс­т­ралийски пар­т­ньор Джор­дан Том­п­сън в първи кръг на тур­нира в Бриз­бейн, като именно този мач се явяваше официал­ното зав­ръщане на корта на бив­шия световен номер 1 Хюит.

Алек­сан­дър и Григор са изк­лючителни съпер­ници и се надявам много фенове да дой­дат да ни под­к­репят. Нивото на тур­нира FAST4 миналата година беше много високо, но сега очак­вам да е още по-високо, при положение че ще играем с Димит­ров и Зверев. Ще бъде въл­нуващо и забавно”, комен­тира Хюит.

Григор Димит­ров и Райън Харисън се отказаха от въз­мож­ността да играят на финал на двойки в тенис тур­нира от сериите АТР250 в Бриз­бън. Двамата тряб­ваше да се изп­равят срещу пър­вите пос­тавени в схемата Хенри Кон­тинен и Джон Пиърс, но Харисън реши да се откаже от учас­тие в двубоя и така прати против­ниците в пос­лед­ната фаза без игра.

Причината за отказа на Харисън е, че той искаше да съх­рани сили за пред­с­тоящия си финал на син­гъл. До спора за пър­вото място американецът срази в драматичен почти тричасов дуел 18-годишния Алекс де Минор и се класира за едва третия си мач за титла на син­гъл в кариерата. Той е и пър­вият американец от 2011 година насам на финал в Бриз­бейн — тогава до спора за тит­лата стигна Анди Родик, който е и пос­лед­ният шам­пион от САЩ през 2010-а.

Въп­реки загубата си в Бриз­бейн Григор Димит­ров за пореден път ни накара да се чув­с­т­ваме горди бъл­гари. Пър­вата ни ракета не случайно е сред най-обичаните тенисисти в света. Освен атрак­тив­ната игра, която показва, хас­ков­лията печели сим­патиите на пуб­ликата и със спор­т­с­мен­с­тво. Гришо джен­тъл­мен­ски помогна на съпер­ника си Кайл Едмънд да се изп­рави на крака, след като британецът получи кон­тузия в третия сет на мача помежду им. Димит­ров спечели с 6:3, 6:7(3), 6:4 и се класира на полуфинал на тур­нира в Бриз­бейн.

Медии бук­вално от всяка точка на планетата отразиха случилото се. Бъл­гаринът бе определен като “истин­ски джен­тъл­мен“, “спор­тен герой“ и още страхотни епитети, които рядко могат да се прочетат във водещите световни издания по адрес на бъл­гар­ски спор­тист.

“Помощта е над всичко. Ужасно е това, което стана. В крайна сметка най-важно е здравето. Такива злополуки съм виж­дал много пъти. Надявам се да се оправи бързо. Знам, че в пос­лед­ните няколко гейма не играеше най-доброто, на което е способен“, заяви Димит­ров в интер­вюто дирек­тно на корта, в което зад мик­рофона бе бив­шият му нас­тав­ник Роджър Рашийд. “Скокът ми бе добър“, добави Димит­ров, който прес­кочи мрежата, за да отиде при превиващия се на земята британец.

България

Скандал след скандал по проблемите на хората с увреждания

Скан­дал след скан­дал по проб­лемите на хората с увреж­дания

И Мая Манолова бясна на социалното ведомство, преписвали стари закони

Законоп­роек­тът за интег­рация на хората с увреж­дания, който под­готвя соц…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Протестът на овцевъди и козевъди се мести в София

Протес­тът на овцевъди и козевъди се мести в София

Тъй като не беше пос­тиг­нато споразумение с Минис­тер­с­тво на земеделието, храните и горите (МЗХГ) как сек­торът да бъде ком­пен­сиран от загубени…

Прочети още:

Loading...