Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет19072018

Брой 141, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68446 BGN1 GBP = 2.19465 BGN1 CHF = 1.68446 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров с лек жребий за старта на “Аустрелиън Оупън“

Григор Димитров с лек жребий за старта на “Аустрелиън Оупън“

Григор Димитров с лек жребий за старта на “Аустрелиън Оупън“

Най-добрият български тенисист ще играе срещу квалификанти в първите два кръга

Най-добрият ни тенисист Григор Димит­ров, който е пос­тавне под номер 3 в схемата на “Аус­т­релиън Оупън“, ще започне учас­тието си в над­п­рев­рата срещу квалификант. Името му обаче ще стане ясно след пресяв­ките. Във втори кръг хас­ков­лията отново ще се изп­рави срещу квалификант.

В потока на Гришо е светов­ния номер 1 Рафаел Надал, който ще започне учас­тието си с мач срещу Вик­тор Ест­рея Бур­гос. Матадора и Григор мога да се срещ­нат на полуфиналите на пър­вия за годината тур­нир от Големия шлем.

В официал­ния сайт на „Аус­т­релиън Оупън” обявиха, че водачите в схемите при мъжете и жените са съот­ветно Рафаел Надал (Испания) и Симона Халеп (Румъния). Втори при мъжете е Роджър Федерер (Швей­цария). Новак Джокович, шес­т­к­ратен победител на Аус­т­релиън Оупън, е пос­тавен като №14.

Две победи и една загуба регис­т­рираха бъл­гар­с­ките тенисис­тки в квалификациите за попадане в основ­ната схема на „Аус­т­релиън Оупън” при жените. Нап­ред продъл­жават Вик­тория Томова и Елица Кос­това, а Сесил Каратан­чева отпадна.

Томова, която преди година дос­тигна до третия квалификационен кръг, записа успех със 7:5, 6:7(2), 6:2 над бел­гий­ката Марина Занев­ска. В след­ващия си мач пър­вата ни ракета ще се изп­рави срещу 140-ата в света Евгения Родина (Русия), която е пос­тавена под №2 в схемата на квалификациите.

Елица Кос­това победи американ­ката Ейжа Мохамед с 6:1, 3:6, 7:5. Във втория кръг тя ще се изп­рави срещу чех­кинята Дениса Алер­това, която е бивша №55 в света, а в момента заема 107-а позиция в ран­г­лис­тата на WTA

Сесил Каратан­чева отпадна, след като отс­тъпи с 5:7, 6:3, 5:7 на румън­ката Ирина Бара. Бъл­гар­ката загуби спечелен мач, тъй като в третия сет водеше с 5:2 и имаше мач­бол, но Бара го спаси и след това нап­рави обрат. Сесил на три пъти пропусна въз­мож­ност да вкара третия сет в тайб­рек, но не успя да се въз­пол­зва.

България

Икономика

България подаде писмо за близко сътрудничество с ЕЦБ

Бъл­гария подаде писмо за близко сът­руд­ничес­тво с ЕЦБ

Правител­с­т­вото вчера даде ман­дат на финан­совия минис­тър да подаде официално заяв­ление за осъщес­т­вяване на близко сът­руд­ничес­тво с Европейска…

Прочети още:

Loading...

Култура

“Сигнал“ с грандиозно шоу в Пловдив

“Сиг­нал“ с гран­диозно шоу в Плов­див

Концертът по повод 40-годишния юбилей на групата ще се състои на 2 август от 20:30 ч. на сцената на Летния театър

Събитието е част от нац…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие