Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед24062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Барселона официално обяви второто ново попълнение

Барселона официално обяви второто ново попълнение

Барселона официално обяви второто ново попълнение

Бар­селона официално обяви тран­с­фера на цен­т­рал­ния бранител Йери Мина, който идва от Пал­мей­рас. Сдел­ката е на стой­ност 11,8 милиона евро, а 23-годишният колум­биец ще под­пише договор за 5,5 години. Освобож­даващата клауза в неговия кон­т­ракт ще бъде в раз­мер на 100 милиона евро.

Йери Фер­нандо Мина Гон­салес, както е пъл­ното име на фут­болиста, е висок 195 сан­тиметра и беше тран­с­ферна цел на Ернесто Вал­верде още през лятото, но тогава до сделка не се стигна. Фут­болис­тът стар­тира кариерата си в Депор­тиво Пасто, но играе само като юноша и аматьор, след което през 2014-а година се мести в Санта Фе. Към момента е записал 9 мача и е вкарал 3 гола с национал­ната фланелка на Колум­бия.

В същото време Реал (Мад­рид) продъл­жава с колеб­ливите си изяви и завърши 2:2 у дома с втородивизион­ния Нуман­сия в реванш от 1/8-финалите за Купата на Краля. „Крал­с­кият” клуб бе спечелил с 3:0 като гост в пър­вата среща и с общ резул­тат 5:2 все пак се класира за 1/4-финалната фаза на над­п­реварата.

Треньорът Зинедин Зидан даде шанс за изява на резер­вите, но пред полуп­раз­ните трибуни на „Сан­тяго Бер­набеу” домакините отново се пред­с­тавиха незадоволително.

За след­ващата фаза на тур­нира се класираха още Леганес, Алавес, Вален­сия и Атлетико (Мад­рид).

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...