Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед20052018

Брой 97, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Нови надежди за Шумахер от германски професор

Нови надежди за Шумахер от германски професор

Професор Марк Обер­ман, дирек­тор на цен­търа по нев­рология в гер­ман­с­ката клиника „Аск­лепиос”, вдъхна нови надежди на феновете на леген­дата във Фор­мула 1 Михаел Шумахер, съоб­щава Mundo Deportivo. „Не губете надежда. Пациен­тите в будна кома въз­п­риемат много повече, откол­кото ние си мис­лим. Любовта е много важна. Да си докос­ват ръцете с близ­ките е важно до излизането от комата”, споделя професорът, който се базира на ново швед­ско изс­лед­ване, според което между 30 и 40% от пациен­тите се събуж­дат от комата и идват в съз­нание на чет­вър­тата година след получаването на мозъч­ната травма.

Такъв е случаят с Карола Тим, една 49-годишна жена, която се събудила от кома пет години по-късно и вече води един почти нор­мален живот. В случая с Шумахер са изминали вече четири години. Шуми, който през януари навърши 49 години, претърпя тежък инцидент със ски на 29 декем­ври 2013 г. във френ­с­ките Алпи, след което изпадна в кома. По-късно рекор­дьорът със седем световни титли във Фор­мула 1 бе тран­с­пор­тиран в дома си в Швей­цария и оттогава семейс­т­вото му не дава много инфор­мация за неговото здравос­ловно със­тояние.

Според гер­ман­с­ките медии с времето е имало „леки подоб­рения”, но няма никакво пот­вър­ж­дение от съп­ругата Корина и семейс­т­вото на Шумахер.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кирил Мескин с вернисаж в галерия Арте

Кирил Мес­кин с вер­нисаж в галерия Арте

Майсторът на камъка Мескин ще ни покаже творбите си от 23 май до 8 юни в Арте

Отк­риването е на 23 май от 18.00 до 20.00 .

„Специално за деня н…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие