Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15082018

Брой 160, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71474 BGN1 GBP = 2.19018 BGN1 CHF = 1.73113 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Нови надежди за Шумахер от германски професор

Нови надежди за Шумахер от германски професор

Професор Марк Обер­ман, дирек­тор на цен­търа по нев­рология в гер­ман­с­ката клиника „Аск­лепиос”, вдъхна нови надежди на феновете на леген­дата във Фор­мула 1 Михаел Шумахер, съоб­щава Mundo Deportivo. „Не губете надежда. Пациен­тите в будна кома въз­п­риемат много повече, откол­кото ние си мис­лим. Любовта е много важна. Да си докос­ват ръцете с близ­ките е важно до излизането от комата”, споделя професорът, който се базира на ново швед­ско изс­лед­ване, според което между 30 и 40% от пациен­тите се събуж­дат от комата и идват в съз­нание на чет­вър­тата година след получаването на мозъч­ната травма.

Такъв е случаят с Карола Тим, една 49-годишна жена, която се събудила от кома пет години по-късно и вече води един почти нор­мален живот. В случая с Шумахер са изминали вече четири години. Шуми, който през януари навърши 49 години, претърпя тежък инцидент със ски на 29 декем­ври 2013 г. във френ­с­ките Алпи, след което изпадна в кома. По-късно рекор­дьорът със седем световни титли във Фор­мула 1 бе тран­с­пор­тиран в дома си в Швей­цария и оттогава семейс­т­вото му не дава много инфор­мация за неговото здравос­ловно със­тояние.

Според гер­ман­с­ките медии с времето е имало „леки подоб­рения”, но няма никакво пот­вър­ж­дение от съп­ругата Корина и семейс­т­вото на Шумахер.

България

50 000 лева гаранция за Бенчо Бенчев

50 000 лева гаран­ция за Бенчо Бен­чев

Срещата с Митьо Очите беше случайна, твърди бургаският бизнесмен, обвинен за укривателство и незаконни боеприпаси

Районна прокуратура – Бурга…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Loading...