Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15082018

Брой 160, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71474 BGN1 GBP = 2.19018 BGN1 CHF = 1.73113 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Зверев изпревари Гришо в ранглистата на ATP

Зверев изпревари Гришо в ранглистата на ATP

Зверев изпревари Гришо в ранглистата на ATP

Най-добрият български тенисист вече е №5 в света

Григор Димит­ров падна с една позиция в светов­ната ран­г­листа по тенис. 26-годишният бъл­гарин, който заради травма на рамото отказа да защитава тит­лата си в София през миналата сед­мица, вече е пети в класацията на АТP с 4425 точки. Той беше измес­тен от чет­вър­тото място от Алек­сан­дър Зверев (Гер­мания), който има 4450 точки.

Това е и един­с­т­вената промяна в Топ 10. Тази сед­мица Димит­ров ще играе на тур­нира от категорията ATP 500 в Ротер­дам, където миналата година дос­тигна до 1/4-финалите. Лидер в ран­г­лис­тата на ATP продъл­жава да бъде испанецът Рафаел Надал с 9760 точки, пред швей­цареца Роджър Федерер с 9605 точки и Марин Чилич (Хър­ватия) с 4960 точки.

В същото време президен­тът на бъл­гар­с­ката федерация по тенис Стефан Цвет­ков проговори за първи път за тур­нира София Оупън, който прик­лючи в неделя. Бос­нен­с­кият квалификант Мирза Башич е новият шам­пион. На финала в “Арена Армеец“ той победи румънеца Мариус Копил в трисетова битка — 7:6(6), 6:7(4), 6:4, която продължи над два часа.

До финала Башич се справи пос­ледователно с Алек­сан­дър Лазов, Томис­лав Бър­кич, Флориан Майер, Филип Кол­ш­рай­бер, Мак­симилиан Мар­терер и Стан Вав­ринка. Той се прев­ръща и в едва втория тенисист от своята родина с АТР титла, след като през 2017 това нап­рави Дамир Джум­хур.

Както е извес­тно, Григор Димит­ров се отказа от над­п­реварата ден преди старта, с което раз­търси Бъл­гария. Шефът на тениса до сега не взимаше отношение по темата. На въп­рос, имахте ли опасение за организацията без учас­тието на Григор Димит­ров, пред­седателят на род­ната федерация каза: “В този биз­нес и професионален спорт винаги има такива ситуации. Организаторите трябва да са готови с варианти. Оттук нататък нашата стратегия ще бъде да залагаме на поне няколко звезди, за да няма такива ситуации като тази.“

Нашата работа като федерация е да има тур­нир тук, да има сериозен тенис в Бъл­гария. Всякакви други неща не трябва да пречат на пътя и се рад­вам, че имаме сериозни пар­т­ньори, уникален тур­нирен дирек­тор, добър екип. Пред­с­тоят ни хубави неща“, оптимист е Цвет­ков за бъдещето на тур­нира в София.

Според организаторите срещите в „Арена Армеец” са били наб­людавани от над 40 000 зрители, което било добър показател за провеж­дането на тур­нира в Бъл­гария.

България

50 000 лева гаранция за Бенчо Бенчев

50 000 лева гаран­ция за Бенчо Бен­чев

Срещата с Митьо Очите беше случайна, твърди бургаският бизнесмен, обвинен за укривателство и незаконни боеприпаси

Районна прокуратура – Бурга…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Loading...