Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед20052018

Брой 97, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Зверев изпревари Гришо в ранглистата на ATP

Зверев изпревари Гришо в ранглистата на ATP

Зверев изпревари Гришо в ранглистата на ATP

Най-добрият български тенисист вече е №5 в света

Григор Димит­ров падна с една позиция в светов­ната ран­г­листа по тенис. 26-годишният бъл­гарин, който заради травма на рамото отказа да защитава тит­лата си в София през миналата сед­мица, вече е пети в класацията на АТP с 4425 точки. Той беше измес­тен от чет­вър­тото място от Алек­сан­дър Зверев (Гер­мания), който има 4450 точки.

Това е и един­с­т­вената промяна в Топ 10. Тази сед­мица Димит­ров ще играе на тур­нира от категорията ATP 500 в Ротер­дам, където миналата година дос­тигна до 1/4-финалите. Лидер в ран­г­лис­тата на ATP продъл­жава да бъде испанецът Рафаел Надал с 9760 точки, пред швей­цареца Роджър Федерер с 9605 точки и Марин Чилич (Хър­ватия) с 4960 точки.

В същото време президен­тът на бъл­гар­с­ката федерация по тенис Стефан Цвет­ков проговори за първи път за тур­нира София Оупън, който прик­лючи в неделя. Бос­нен­с­кият квалификант Мирза Башич е новият шам­пион. На финала в “Арена Армеец“ той победи румънеца Мариус Копил в трисетова битка — 7:6(6), 6:7(4), 6:4, която продължи над два часа.

До финала Башич се справи пос­ледователно с Алек­сан­дър Лазов, Томис­лав Бър­кич, Флориан Майер, Филип Кол­ш­рай­бер, Мак­симилиан Мар­терер и Стан Вав­ринка. Той се прев­ръща и в едва втория тенисист от своята родина с АТР титла, след като през 2017 това нап­рави Дамир Джум­хур.

Както е извес­тно, Григор Димит­ров се отказа от над­п­реварата ден преди старта, с което раз­търси Бъл­гария. Шефът на тениса до сега не взимаше отношение по темата. На въп­рос, имахте ли опасение за организацията без учас­тието на Григор Димит­ров, пред­седателят на род­ната федерация каза: “В този биз­нес и професионален спорт винаги има такива ситуации. Организаторите трябва да са готови с варианти. Оттук нататък нашата стратегия ще бъде да залагаме на поне няколко звезди, за да няма такива ситуации като тази.“

Нашата работа като федерация е да има тур­нир тук, да има сериозен тенис в Бъл­гария. Всякакви други неща не трябва да пречат на пътя и се рад­вам, че имаме сериозни пар­т­ньори, уникален тур­нирен дирек­тор, добър екип. Пред­с­тоят ни хубави неща“, оптимист е Цвет­ков за бъдещето на тур­нира в София.

Според организаторите срещите в „Арена Армеец” са били наб­людавани от над 40 000 зрители, което било добър показател за провеж­дането на тур­нира в Бъл­гария.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кирил Мескин с вернисаж в галерия Арте

Кирил Мес­кин с вер­нисаж в галерия Арте

Майсторът на камъка Мескин ще ни покаже творбите си от 23 май до 8 юни в Арте

Отк­риването е на 23 май от 18.00 до 20.00 .

„Специално за деня н…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие