Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон16072018

Брой 138, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67983 BGN1 GBP = 2.21028 BGN1 CHF = 1.67108 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Българите отпаднаха още в квалификациите

Българите отпаднаха още в квалификациите

Българите отпаднаха още в квалификациите

Веселин Цинзов и Йордан Чучуганов доволни от представянето си в спринта, след като финишираха 59-и и 68-и

Вчераш­ният ден от Олим­пийс­ките игри в Пьон­чан се превърна в тотален крах за бъл­гар­с­ките пред­с­тавители. Антония Григоров завърши 66-а от 68 със­тезатели в спринта от ски бягането при жените, а след нея провал претър­пяха Веселин Цин­зов и Йор­дан Чучуганов. Двамата учас­т­ваха в спринта на 1,4 км и завър­шиха съот­ветно на 59-о и 68-о място от 80 със­тезатели. Така двамата бъл­гари не успяха да преодолеят квалификациите.

Цин­зов записа време 3:28.19 минути и изос­тана на 19.65 секунди от победителя Рис­томати Хакола от Фин­лан­дия. Чучуганов пък даде време 3:32.62, а изос­таването му бе 24.08 секунди.

Оказа се обаче, че бъл­гарите са доволни от пред­с­тавянето си в класичес­кия спринт. “Нап­равихме една добра тренировка за старта на 15 километра. Чув­с­т­вам се добре и смятам, че нивото ни е все по-добро. Пис­тата е добра, запоз­нахме се с условията”, заяви Цин­зов.

“Преди началото имаше извес­тно нап­режение, но сега след като финиширах, се чув­с­т­вам доста по-добре. По правило повечето сприн­тове ги пол­з­ваме като тренировки за други дис­цип­лини и така е и сега– преди 15-те километра. Мисля, че спринта като цяло мина добре за нас и това е хубав момент да се адап­тираме, добави Чучуганов.

24-годишната Стина Нил­сон от Швеция спечели спринта в класичес­кия стил в ски-бягането при жените. Нил­сон взе пред­нина малко след половината от 1.25 километ­ровата дис­тан­ция и до края не остави шанс на останалите претен­ден­тки. Швед­ката завърши първа с време 3:03.84 минути, като изп­ревари с 3.03 нор­веж­ката Май­кен Кас­пер­сен Фала. Трета финишира Юлия Белорукова от Русия, изос­танала на 3.37.

Победата за Нил­сон е първа на голям форум за нея, а до момента един­с­т­вените й сериозни успехи бяха на девическо и младежко ниво. В отбор­ния спринт в Сочи тя взе бронз с отбора на Швеция.

Днес в със­тезанията от бъл­гар­с­ките олим­пийци учас­тие ще вземат Мария Кир­кова (алпийски ски – слалом от 3,15 часа) и в биат­лона на 15 км Десис­лава Стоянова, Емилия Йор­данова, Стефани Попова, Милена Тодорова и Даниела Кадева от 13 часа.

България

Вежди Рашидов дарява заплатата си за онкоболна млада жена

Вежди Рашидов дарява зап­латата си за онкоболна млада жена

Пред­седателят на пар­ламен­тар­ната комисия по кул­тура Вежди Рашидов съобщи днес, че дарява 3000 лева за лечението на тежко бол­ната Надежда Ого…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Странджа се опълчи на властта

Стран­джа се опълчи на властта

Премиерът Бойко Борисов не посмя да отиде при гневните земеделци, пострадали от опасната болест по животните им

Премиерът Бойко Борисов изпра…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Защо плаче баба Дора?

Защо плаче баба Дора?

Цял месец държавните чиновници не могат да кажат как опасната болест по овцете и козите е дошла у нас

Защо баба Дора плаче, а хората си скубя…

Прочети още:

Loading...