Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Бразилски сайт: Туньо бе харизматичен играч

Бразилски сайт: Туньо бе харизматичен играч

Бразилски сайт: Туньо бе харизматичен играч

Най-популярният бразил­ски сайт VAVEL.com пос­вети голям материал за починалия преди две години Трифон Иванов. „Когато се интересуваш от фут­бол, пър­вите играчи, с които се сблъс­к­ваш са Марадона, Кройф, Пеле и т.н. Истин­с­ките ценители и поз­навачи обаче поз­нават ред­ките и хариз­матичти играчи. Такъв, какъвто е нашият герой Трифон Иванов – Бъл­гар­с­кият вълк. Той беше див и независим“, пише изданието.

Бразил­ците напом­нят, че Туньо е започ­нал кариерата си като нападател, но още като юноша треньор в Етър го е нап­равил защит­ник. „Той винаги играеше на границата на правилата. Нямаше страх, от който и да е нападател. Трифон обаче никога не може да бъде описан като мръсен играч. При него фокусът не падаше само върху качес­т­вата му в защита, защото има изк­лючителни изпъл­нения в офан­зивен план. В Бетис бранителят вкара впечат­ляващите осем гола в 55 срещи. Там се превърна в един от най-обичаните от феновете фут­болисти“, обяс­нява бразил­с­кият сайт.

С национал­ния отбор и злат­ното поколение на бъл­гар­с­кия фут­бол Трифон Иванов записа паметни мигове и епична победа над Гер­мания на светов­ното пър­вен­с­тво в САЩ през 1994 г.“, завър­шва материалът за Туньо.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...