Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб23062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Монтана е първият полуфиналист във волейболната Суперлига

Монтана е първият полуфиналист във волейболната Суперлига

Монтана е първият полуфиналист във волейболната Суперлига

Левски остана в играта, ще има трети мач с Пирин в Разлог

Тимът на Мон­тана е пър­вият полуфиналист в Супер­лигата, след като над­деля като гост над Доб­ру­джа 07 с 3:2 гейма в драматичен двубой от 1/4-финалната серия, изиг­ран в зала “Доб­ротица“. В пър­вия двубой отборът на Мон­тана също записа успех над Доб­ру­джа.

Волей­болис­тите на Лев­ски останаха в бит­ката за място на полуфинала, след като се наложиха като домакин над Пирин (Раз­лог) с 3:2 гейма в драматичен двубой. Мачът беше много нер­вен, изпъл­нен с прекъс­вания и раз­п­равии. Проб­леми със сис­темата видео-чек доведе до повече от пет минутно прекъс­ване в края на пър­вия гейм. При 25:24 атака в аут на Лев­ски бе оспорена от треньора Владо Николов и двата тима бяха принудени да под­с­качат на игрището, а пуб­ликата недоволно освирка забавянето. В крайна сметка отсъж­дането бе в полза на Пирин и гос­тите зат­вориха гейма в своя полза.

В петата решителна част драмата бе пълна, играта тръгна рав­нос­тойно. След 12:10 домакините съумяха да поведат в резул­тата, след което пос­ледва оспор­ване на след­ващата точка. Въп­реки опитите на гос­тите да се вър­нат в играта, „сините” спечелиха частта с 15:13, а с това и мача.

Така “сините“ израв­ниха серията и всичко ще бъде решено от третата среща, която ще се изиг­рае в петък в Раз­лог.

Марек (Дуп­ница) под­несе сен­зацията във втория кръг от 1/4-финалите в Супер­лигата, след като се наложи с 3:0 гейма над Неф­тохимик 2010 (Бур­гас) в Дуп­ница. Така двата отбора си раз­мениха по една домакин­ска победа, а третият решаващ мач на 19 март (понедел­ник) ще определи полуфиналиста в серията.

ЦСКА изравни 1/4-финалната серия с Хебър, след като в зала “Васил Лев­ски“ в Пазар­джик “чер­вените“ се наложиха с 3:0 гейма. Така трети мач в петък в София ще излъчи полуфиналиста.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...