Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед22072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68781 BGN1 GBP = 2.19023 BGN1 CHF = 1.68287 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Локомотив (Пд) си гарантира участие в битката за Европа

Локомотив (Пд) си гарантира участие в битката за Европа

Локомотив (Пд) си гарантира участие в битката за Европа

Локомотив (Плов­див) победи у дома Етър с 1:0 в мач от 29-ия кръг на Първа лига и отново се доб­лижи на две точки от лидера в група „Б” на втората осмица Сеп­тем­ври (София). Така “смър­фовете“ си гаран­тираха едно от пър­вите две места в групата и учас­тие в бит­ката за квота в Лига Европа.

Смър­фовете” доминираха през целия мач и имаха повече положения за гол, но само вед­нъж успяха да огор­чат вратаря на гос­тите Денис Гргич — в 53-тата минута, когато точен бе Димо Бакалов. В 78-ата минута Георги Пашов от гос­тите се озова на голова позиция и шутира. Топ­ката се удари в ръката на Езе, но съдията посочи кор­нер.

Треньорът на Етър Красимир Балъков бе ядосан от съдийс­т­вото след загубата с 0:1 при визитата на Локомотив (Плов­див). “Нап­равихме всичко въз­можно. Играхме фут­бол, отворено и агресивно. Не мога да кажа нищо негативно за моя отбор. Искам да видя пос­лед­ната ситуация. Ясно е, че сме новак в Първа лига и нямаме лоби. Аз нямам думи. Това, което ми казаха, е, че има дузпа. На нас ни трябва една ситуация, за да вкараме гол. Всеки мач има нещо срещу Етър. Аз имам тър­пение, но то бива, бива. Ужас. Клубът трябва да бъде защитен” заяви Балъков след срещата.

Сеп­тем­ври победи Дунав с 2:0 в другата среща от група „Б” от 29-ия кръг на Първа лига. Домакините записаха пета загуба в пос­лед­ните си седем мача, докато столичани са с най-добър точ­ков актив от всички във втората осмица.

Гол на Крис Гади в 15-ата и автогол на Мил­чев в 23-тата решиха спора в полза на Сеп­тем­ври.

Феновете в Русе призоваха за промяна в клуба с въз­г­ласи “Оставка!“, докато Сеп­тем­ври си гаран­тира оставането в елита и през след­ващия сезон.

България

Въп­реки реп­ликите между пат­риотите Каракачанов обяви: Коалицията ще се запази

Естес­т­вено, че Обединените пат­риоти ще бъдат Обединени. Това заяви в кулоарите на пар­ламента минис­търът на отб­раната Красимир Каракачанов, к…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жътвата на есенниците изостава

Жът­вата на есен­ниците изос­тава

Пад­налите валежи въз­п­репят­с­т­ваха жът­вата на някой есенни кул­тури в страната. Пуб­ликувани оператив­ните данни на екс­перти на МЗХГ към 12.07.20

Прочети още:

Loading...

Култура

Представят спасените бойни знамена на Българската армия

Пред­с­тавят спасените бойни знамена на Бъл­гар­с­ката армия

Изложбата в националния военнисторически музей се посвещава на 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първат...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Чумата продължава да мори стадо след стадо

Чумата продъл­жава да мори стадо след стадо

Вторично огнище пламна в гр.Болярово, има заповед животните да бъдат ликвидирани

Със заповед на изпъл­нител­ния дирек­тор на Бъл­гар­с­ката аген­ция…

Прочети още:

Loading...