Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68781 BGN1 GBP = 2.19023 BGN1 CHF = 1.68287 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Етър крачи към спасението след гол на талант от Барса

Етър крачи към спасението след гол на талант от Барса

Етър крачи към спасението след гол на талант от Барса

“Болярите“ спечелиха в Благоевград и ще спорят с Дунав за директно оставане в елита

Пирин (Благоев­г­рад) загуби у дома от Етър (Велико Тър­ново) с 0:1 в реванша от плейофите за оставане в елита и за раз­п­ределение на мес­тата от 11-а до 14-а позиция в Първа лига. 19-годишният талант от школата на Бар­селона Аласана Мане (52) реализира един­с­т­вения гол. Той играе под наем при „болярите”, които бяха спечелили пър­вата среща с 2:1 и с общ резул­тат 3:1 се доб­лижиха до оставане в елита.

Дунав победи Витоша (Бис­т­рица) с 3:1 в реванш от плейофите и с общ резул­тат 4:1 продъл­жава в след­ващия етап за оцеляване в Първа лига. Етър и Дунав ще играят за 11-ата поз­ция, която осигурява дирек­тно оставане в елита. Загубилият от този сблъсък ще играе бараж срещу третия в край­ното класиране на Втора лига за запаз­ване на мяс­тото си в елита.

Пирин пък ще се изп­рави срещу Витоша (Бис­т­рица) и загубилият тим ще изпадне дирек­тно от Първа лига, а спечелилият ще играе бараж срещу вторият в край­ното класиране на Втора лига.

Пър­вите двубои от този етап са в чет­вър­тък. От 17,30 часа ще играят Витоша — Пирин под ръковод­с­т­вото на Ангел Баял­цалиев, а от 20 часа — Етър — Дунав — Владимир Въл­ков.

Треньорът на Етър Красимир Балъков очак­вано бе доволен след успеха с 1:0 при визитата на Пирин в Благоев­г­рад. “Бяхме по-силни в так­тичес­ката дис­цип­лина. Пър­вото полув­реме си мис­лих, че ще ни пречупят. Поис­ках от фут­болис­тите да играят тър­пеливо и без страх и те го сториха. Бяхме под­гот­вени за под­хода на Пирин. По едно време влязохме в тех­ния филм, но бързо излязохме“, сподели Балъков след мача.

“Нека се нас­ладим на победата, но още нищо не сме нап­равили, защото ни чака много труден съпер­ник в лицето на Дунав. Ще бъде един так­тически сблъсък. Трябва да запазим вратата си суха. Ще се реши в два мача, а не в един”, допълни нас­тав­никът на “болярите“.

България

Въп­реки реп­ликите между пат­риотите Каракачанов обяви: Коалицията ще се запази

Естес­т­вено, че Обединените пат­риоти ще бъдат Обединени. Това заяви в кулоарите на пар­ламента минис­търът на отб­раната Красимир Каракачанов, к…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жътвата на есенниците изостава

Жът­вата на есен­ниците изос­тава

Пад­налите валежи въз­п­репят­с­т­ваха жът­вата на някой есенни кул­тури в страната. Пуб­ликувани оператив­ните данни на екс­перти на МЗХГ към 12.07.20

Прочети още:

Loading...

Култура

Представят спасените бойни знамена на Българската армия

Пред­с­тавят спасените бойни знамена на Бъл­гар­с­ката армия

Изложбата в националния военнисторически музей се посвещава на 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първат...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Чумата продължава да мори стадо след стадо

Чумата продъл­жава да мори стадо след стадо

Вторично огнище пламна в гр.Болярово, има заповед животните да бъдат ликвидирани

Със заповед на изпъл­нител­ния дирек­тор на Бъл­гар­с­ката аген­ция…

Прочети още:

Loading...