Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21052018

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65678 BGN1 GBP = 2.23907 BGN1 CHF = 1.65482 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Етър крачи към спасението след гол на талант от Барса

Етър крачи към спасението след гол на талант от Барса

Етър крачи към спасението след гол на талант от Барса

“Болярите“ спечелиха в Благоевград и ще спорят с Дунав за директно оставане в елита

Пирин (Благоев­г­рад) загуби у дома от Етър (Велико Тър­ново) с 0:1 в реванша от плейофите за оставане в елита и за раз­п­ределение на мес­тата от 11-а до 14-а позиция в Първа лига. 19-годишният талант от школата на Бар­селона Аласана Мане (52) реализира един­с­т­вения гол. Той играе под наем при „болярите”, които бяха спечелили пър­вата среща с 2:1 и с общ резул­тат 3:1 се доб­лижиха до оставане в елита.

Дунав победи Витоша (Бис­т­рица) с 3:1 в реванш от плейофите и с общ резул­тат 4:1 продъл­жава в след­ващия етап за оцеляване в Първа лига. Етър и Дунав ще играят за 11-ата поз­ция, която осигурява дирек­тно оставане в елита. Загубилият от този сблъсък ще играе бараж срещу третия в край­ното класиране на Втора лига за запаз­ване на мяс­тото си в елита.

Пирин пък ще се изп­рави срещу Витоша (Бис­т­рица) и загубилият тим ще изпадне дирек­тно от Първа лига, а спечелилият ще играе бараж срещу вторият в край­ното класиране на Втора лига.

Пър­вите двубои от този етап са в чет­вър­тък. От 17,30 часа ще играят Витоша — Пирин под ръковод­с­т­вото на Ангел Баял­цалиев, а от 20 часа — Етър — Дунав — Владимир Въл­ков.

Треньорът на Етър Красимир Балъков очак­вано бе доволен след успеха с 1:0 при визитата на Пирин в Благоев­г­рад. “Бяхме по-силни в так­тичес­ката дис­цип­лина. Пър­вото полув­реме си мис­лих, че ще ни пречупят. Поис­ках от фут­болис­тите да играят тър­пеливо и без страх и те го сториха. Бяхме под­гот­вени за под­хода на Пирин. По едно време влязохме в тех­ния филм, но бързо излязохме“, сподели Балъков след мача.

“Нека се нас­ладим на победата, но още нищо не сме нап­равили, защото ни чака много труден съпер­ник в лицето на Дунав. Ще бъде един так­тически сблъсък. Трябва да запазим вратата си суха. Ще се реши в два мача, а не в един”, допълни нас­тав­никът на “болярите“.

България

Музикантите от БНР посрещат евролидерите с протестен концерт

Музикан­тите от БНР пос­рещат евролидерите с протес­тен кон­церт

Неп­ред­видено събитие стана част от кул­тур­ната прог­рама за бъл­гар­с­кото европ­ред­седател­с­тво – протес­тен кон­церт пред НДК, съобщи Би Ти Ви. Про…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жельо Бойчев: Сделката на “Инерком“ е нагледен пример как функционира властта у нас

Жельо Бой­чев: Сдел­ката на “Инер­ком“ е наг­леден пример как фун­к­ционира властта у нас

„Или Стоян Мав­родиев да си подаде остав­ката, или оставка на минис­търа на икономиката“, категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за Бъл…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кирил Мескин с вернисаж в галерия Арте

Кирил Мес­кин с вер­нисаж в галерия Арте

Майсторът на камъка Мескин ще ни покаже творбите си от 23 май до 8 юни в Арте

Отк­риването е на 23 май от 18.00 до 20.00 .

„Специално за деня н…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие