Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед24062018

Брой 122, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69512 BGN1 GBP = 2.23856 BGN1 CHF = 1.70131 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Треньорът на Гришо призова за търпение

Треньорът на Гришо призова за търпение

Резултатите ще дойдат, убеден е Даниел Валверду

Треньорът на Григор Димит­ров — Даниел Вал­верду, нап­рави анализ на периода, в който работи с бъл­гар­с­ката тенис звезда. Бив­шият нас­тав­ник на Анди Мъри и Хуан Мар­тин Дел Потро говори пред Sportal.bg за това как се раз­вива процеса, по който работи с Григор и е оптимист, че той е на правил­ния път и може да пос­тигне по-големи неща.

Вал­верду тренира Димит­ров от около две години. “Определям този период като изк­лючително позитивен. Нап­ред­нахме много след пър­вата година работа заедно“, комен­тира специалис­тът — Сега сме в позиция, в която се опит­ваме да пос­тиг­нем големи неща. Тези пос­ледни 5% са най-трудни. Григор се справи много добре на над 90%, но когато се опит­ваш да дос­тиг­неш върха става още по-трудно. Това е причината прог­ресът сега да е по-бавен в срав­нение с началото, когато беше доста по-бърз. Да вър­вим нап­ред, става по-голямо предиз­викател­с­тво. Трябва да останем тър­пеливи и да вяр­ваме в процеса, който като отбор, сме преценили, че е правил­ният за Григор. Ако продъл­жаваме да правим правил­ните неща, нямам съм­нения, че резул­татите ще дой­дат.“

За венецуалеца момен­тът, който му носи най-приятен спомен, откакто работи с Григор, не са тит­лите от Син­синати и финал­ния Мас­търс в Лон­дон, а играта му в Авс­т­ралия миналата година. “Ако трябва да бъда чес­тен… Лон­дон е резул­тат от няколко добри месеца през годината. Знаех, че резул­татите ще дой­дат и това се случи в Син­синати и Лон­дон. За мен момен­тът, който изпъква, е Авс­т­ралия миналата година, начинът, по който игра там, защото беше скоро, след като бяхме започ­нали да работим заедно. Бяха минали само четири месеца. Видях, че той вече се чув­с­тва кон­фор­тно на корта, играе умно, а не да изг­лежда обър­кан, което се случ­ваше, когато започ­нахме да работим заедно. За мен това беше най-хубавият период, откакто сме заедно“, сподели Вал­верду.

Треньорът раз­кри и какъв е планът за тази година: “Да се пред­с­тави добре в тур­нирите от Големия шлем. Да остане в топ 5 на света. Ще се опитаме да натис­нем след­ващите шест месеца. Началото на годината беше малко колеб­ливо. Мисля, че резул­татите на клей са добри. Нямаше къс­мет в Мад­рид и Рим, като тряб­ваше да играе срещу много сериозни съпер­ници още в началото. Тези мачове, ако са в третия, чет­вър­тия кръг, са напълно раз­лични, защото вече си в ритъм. През март можеше да играе по-добре, но още се въз­с­тановяваше от заболяването, което получи в Ротер­дам и това понижи нивото му. Григор вярва в процеса, тренира и прави правил­ните неща. Просто е въп­рос на време преди да дой­дат резул­татите“.

Вал­верду обясни и как изг­лежда тол­кова спокоен на корта по време на двубоите на Григор: “Видял съм дос­татъчно, за да знам, че не мога да нап­равя много, освен да го под­к­репям“.

България

Икономика

Култура

Пос­рещ­нахме Бога – Слънце с орфически ритуал

С танц на жриците, след­ван от ритуално факелно шес­т­вие до светилището на богинята Кибела на Зайчи връх, премина пос­рещането на Бога — Слънце…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Дочакахме и чума да мори овцете

Дочакахме и чума да мори овцете

Близо 320 хиляди птици пък ще бъдат унищожени заради грипа, установен във ферма край Добрич

За първи път у нас е отк­рита чума по овцете.Болес…

Прочети още:

Loading...