Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон25062018

Брой 123, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67911 BGN1 GBP = 2.23108 BGN1 CHF = 1.69571 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Назначението на Ел Маестро носело риск за ЦСКА

Назначението на Ел Маестро носело риск за ЦСКА

Назначението на Ел Маестро носело риск за ЦСКА

Имам само 32 мача като старши треньор, обясни 35-годишният специалист

Нес­тор Ел Маес­тро е новият старши треньор на ЦСКА, като “чер­вените“ го пред­с­тавиха официално вчера.Договорът на сър­бина е за две години. “Наз­начението ми е риск за мен и за ЦСКА, но ще видим как ще се раз­вият нещата“, отк­рито заяви новият нас­тав­ник на “армей­ците“. 35-годишният Ел Маес­тро замени Христо Янев начело на “чер­вените“, след като през изминалия сезон пос­тигна голям успех в Словакия — изведе Спар­так (Тър­нава) до шам­пион­с­ката титла.

“Роден съм в Сър­бия. Раз­бирам някои неща на бъл­гар­ски език. Ще се пос­тарая да го науча идеално до януари. Смятам, че няма да ми е трудно. ЦСКА е най-големият клуб в Бъл­гария и всички искат само едно — успехи! Лудогорец е седем пъти шам­пион, което не е случайно. Ще ни бъде трудно да се борим, но ще нап­равим всичко по силите си, за да пос­тиг­нем успехи. Имам само 32 мача като старши треньор. Сега за първи път ще съм начело на отбор в евротур­нирите. През годините бях помощ­ник и нат­рупах ценен опит. Уверен съм в себе си, че мога да свърша добра работа. С Мирко Сломка работихме 10 години в три раз­лични клуба, той ми помогна много. Бях помощ­ник и една година на Тор­с­тен Финк”, раз­каза Ел Маес­тро.

“Знам, че Фер­нандо Каранга е важен за ЦСКА. Важно е да остане. Не само той, има трима-четирима ключови играчи. Ще прив­лечем още нови футоб­листи. Да, притис­нати сме от времето, но няма да бър­заме. Ще вземем правил­ните решения по селек­цията“, добави новият треньор на ЦСКА.

Попитан дали смята да прив­лече в ЦСКА някой от досегаш­ните си фут­болисти в Спар­так (Тър­нава), Ел Маес­тро бе категоричен: “Никой от Спар­так не е приоритет в лис­тата ни за селек­ция.“

Помощ­ник на младия сръб­ски специалист ще бъде брат му Никон Ел Маес­тро, а вратарите ще бъдат тренирани от Ивайло Пет­ров — Пифа. В щаба на ЦСКА ще бъдат и кон­дицион­ните специалисти Томас Ной­берт и Кирил Дин­чев.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

САРА с мрачни прогнози за житото

САРА с мрачни прог­нози за житото

Пшеницата от новата реколта може да поевтинее до 232 лв. за тон, а средните добиви да падат със 17 %

С около 18% ще намалеят през 2018 година…

Прочети още:

Loading...