Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Световната купа пристигна в Москва

Световната купа пристигна в Москва

Световната купа пристигна в Москва

ФИФА показа и индивидуалните награди

Купата за победителя на Светов­ното пър­вен­с­тво по фут­бол в Русия вече е в страната домакин.Трофеят прис­тигна, а с него и индивидуал­ните наг­ради за най-добрите вратар и нападател, както и за играч на тур­нира. Оригинал­ната купа премина над 172 хиляди километра през 91 града в 51 страни на шест кон­тинента. Над 800 хиляди запалян­ковци имаха въз­мож­ност да видят Купата, а повече от 570 хиляди от тях си нап­равиха снимки за спомен с трофея.

Мон­диалът започва на 14 юни, в него ще вземат учас­тие 736 играчи от 32 страни. Дни преди старта на Светов­ното пър­вен­с­тво по фут­бол в Русия статис­тичес­ката ком­пания CIES Football Observatory изчисли, че Фран­ция е най-скъпият национален отбор. Цената на „пет­лите” е 1.41 млрд. евро, след тях са със­тавите на Анг­лия с 1.39 милиарда и Бразилия с 1.27 милиарда. Оцен­ката е на базата на вероят­ната цена, която биха платили клубове за играч, както и други промен­ливи като въз­растта и продъл­жител­ността на договора на съот­вет­ния фут­болист.

След­ват Испания с 965 милиона евро обща стой­ност, Арженитна е на 5-о място с 925 и Лионел Меси, който е 20 процента от отбора като тран­с­ферна значимост. Гер­мания (6-о място с 895 милиона), Бел­гия (7-а с 835), Пор­тугалия с 656 милиона и 16 % за Крис­тиано Роналдо, допъл­ват топ 8. В пър­вите десет са още Уруг­вай и Хър­ватия съот­ветно с 529 милиона и 416 милиона евро.

В дъното на класацията са три неев­ропейски страни, в които почти няма играчи с договори с отборите от най-силните пър­вен­с­тва: това са Панама, Саудит­ска Арабия и Иран. Светов­ното пър­вен­с­тво вероятно ще поз­воли на някои от тях да бъдат забелязани от богатите отбори.

Във френ­с­кия отбор най-скъп е Килиан Мбапе (Пари Сен Жер­мен), чиято тран­с­ферна стой­ност е 13 процента от общата стой­ност на тима. Очак­ваната тран­с­ферна стой­ност на всички играчи, учас­т­ващи на Мон­диал 2018, е 12,6 млрд. евро.

Организацията на Светов­ното пър­вен­с­тво, което започва в чет­вър­тък, е струвала на Русия над 15 милиарда долара. От тях близо 11 милиарда са отишли за стадионите и инф­рас­т­рук­турата около тях, съоб­щават медиите в страната.

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Култура

Йоан Левиев- психологът на човешката душа

Йоан Левиев– психологът на човеш­ката душа

Много значим е приносът му за развитието на българския национален стил

Йоан Левиев – още един ярък творец от великолеп­ната плов­див­ска петорка…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...