Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18062018

Брой 118, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68664 BGN1 GBP = 2.23984 BGN1 CHF = 1.6897 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Станимира Петрова обявена за най-добрата боксьорка на Европейското

Станимира Петрова обявена за най-добрата боксьорка на Европейското

Станимира Петрова обявена за най-добрата боксьорка на Европейското

България спечели три златни един сребърен и два бронзови медал на шампионата в София

Станимира Пет­рова бе определена за най-добрата бок­сьорка на завър­шилото в София 11-о европейско пър­вен­с­тво за жени. Тя спечели тит­лата в категория до 57 кг с категорична победа — 5:0 съдийски гласа на финала над Дария Абрамова от Русия. Това е второ златно отличие от шам­пионат на Стария кон­тинент за Станимира Пет­рова.

Във финала на кат. до 54 кг Стойка Пет­рова победи Дел­фин Ман­сини от Фран­ция с 5:0 съдийски гласа. Така бъл­гар­ката прибави втора титла в кариерата си след тази от Букурещ 2014, но при 51-килограмовите.

“Мачът не бе лек, фран­цузой­ката доказа, че няма лесни съпер­нички, но аз съм доволна“, призна 32-годишната Стойка Пет­рова.

Злат­ната” приказка пък продължи за младата Мелис Йонузова, която след златото при 22-годишните сега прибави и титла при жените. 19-годишната бъл­гарка бе без­ком­п­ромисна във финала на кат. до 64 кг и не остави никакви шан­сове на Сема Чалъс­кан от Тур­ция, след като й издейс­тва и две официални предуп­реж­дения – 5:0 съдийски гласа за Йонузова.

Севда Асенова, за жалост, загуби финала си в кат. до 48 кг от Екатерина Пал­цева от Русия с 1:4 съдийски гласа. Бъл­гар­ката, която бе шам­пионка от София 2016, остана без­к­райно разочарована от решението на съдиите и обяви, че това е била пос­лед­ната среща в кариерата й. Севда изигра и този мач с инжек­ция в лявото коляно заради скъсаните връзки. “Сигурна съм, че взех пър­вия и третия рунд, но щом съдиите са преценили друго, така да бъде“, заяви Асенова.

Бъл­гар­с­ките бок­сьорки спечелиха 3 титли, 1 сребърен и 2 брон­зови медала от европейс­кото пър­вен­с­тво за жени, което прик­лючи в зала “Асикс Арена“. Със злат­ните отлочия се окичиха Стойка Пет­рова (54), Станимира Пет­рова (57) и Мелис Йонузова (64), а със сребро – Севда Асенова (48). Брон­зови са Габ­риела Димит­рова (51) и Деница Елисеева (60).

Най-много медала – 7, извоюваха със­тезател­ките на Русия – 3 златни и 4 сребърни отличия. Две титли отидоха на смет­ката на Фин­лан­дия, а по една взеха Холан­дия и Италия.

България

Икономика

1000 лв. “Гражданска отговорност“ за джигитите на пътя

1000 лв. “Граж­дан­ска отговор­ност“ за джигитите на пътя

Драс­тично увеличение на задъл­жител­ната зас­т­раховка “Граж­дан­ска отговор­ност“ за нарушителите на пътя пред­вижда проек­тът за въвеж­дането на сис…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Брюксел ни реже 15 % от парите по селската програма след 20121 г.

Брюк­сел ни реже 15 % от парите по сел­с­ката прог­рама след 20121 г.

Еврокосията безпомощна да предотврати изкуственото раздробяване на земеделски стопанства и записването им на името на фиктивни млади фермери...

Прочети още:

Loading...