Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Станимира Петрова обявена за най-добрата боксьорка на Европейското

Станимира Петрова обявена за най-добрата боксьорка на Европейското

Станимира Петрова обявена за най-добрата боксьорка на Европейското

България спечели три златни един сребърен и два бронзови медал на шампионата в София

Станимира Пет­рова бе определена за най-добрата бок­сьорка на завър­шилото в София 11-о европейско пър­вен­с­тво за жени. Тя спечели тит­лата в категория до 57 кг с категорична победа — 5:0 съдийски гласа на финала над Дария Абрамова от Русия. Това е второ златно отличие от шам­пионат на Стария кон­тинент за Станимира Пет­рова.

Във финала на кат. до 54 кг Стойка Пет­рова победи Дел­фин Ман­сини от Фран­ция с 5:0 съдийски гласа. Така бъл­гар­ката прибави втора титла в кариерата си след тази от Букурещ 2014, но при 51-килограмовите.

“Мачът не бе лек, фран­цузой­ката доказа, че няма лесни съпер­нички, но аз съм доволна“, призна 32-годишната Стойка Пет­рова.

Злат­ната” приказка пък продължи за младата Мелис Йонузова, която след златото при 22-годишните сега прибави и титла при жените. 19-годишната бъл­гарка бе без­ком­п­ромисна във финала на кат. до 64 кг и не остави никакви шан­сове на Сема Чалъс­кан от Тур­ция, след като й издейс­тва и две официални предуп­реж­дения – 5:0 съдийски гласа за Йонузова.

Севда Асенова, за жалост, загуби финала си в кат. до 48 кг от Екатерина Пал­цева от Русия с 1:4 съдийски гласа. Бъл­гар­ката, която бе шам­пионка от София 2016, остана без­к­райно разочарована от решението на съдиите и обяви, че това е била пос­лед­ната среща в кариерата й. Севда изигра и този мач с инжек­ция в лявото коляно заради скъсаните връзки. “Сигурна съм, че взех пър­вия и третия рунд, но щом съдиите са преценили друго, така да бъде“, заяви Асенова.

Бъл­гар­с­ките бок­сьорки спечелиха 3 титли, 1 сребърен и 2 брон­зови медала от европейс­кото пър­вен­с­тво за жени, което прик­лючи в зала “Асикс Арена“. Със злат­ните отлочия се окичиха Стойка Пет­рова (54), Станимира Пет­рова (57) и Мелис Йонузова (64), а със сребро – Севда Асенова (48). Брон­зови са Габ­риела Димит­рова (51) и Деница Елисеева (60).

Най-много медала – 7, извоюваха със­тезател­ките на Русия – 3 златни и 4 сребърни отличия. Две титли отидоха на смет­ката на Фин­лан­дия, а по една взеха Холан­дия и Италия.

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Култура

Йоан Левиев- психологът на човешката душа

Йоан Левиев– психологът на човеш­ката душа

Много значим е приносът му за развитието на българския национален стил

Йоан Левиев – още един ярък творец от великолеп­ната плов­див­ска петорка…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...