Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Испания остана без треньор два дни преди първия мач

Испания остана без треньор два дни преди първия мач

Хулен Лопетеги е увол­нен като селек­ционер на национал­ния отбор на Испания само два дни преди пър­вия мач на тима на светов­ното пър­вен­с­тво срещу Пор­тугалия. Пос­тът на бъдещия треньор на Реал (Мад­рид) не беше спасен дори след намесата на лидерите на отбора. Според „Радио Марка“ Сер­хио Рамос и Анд­рес Иниеста са водили делегация на среща с президента на Испан­с­ката фут­болна федерация Луис Рубиалес, за да нас­тояват босът да се откаже от решението си да уволни Лопетеги. Шефът обаче е бил неп­рек­лонен.

Испан­с­ките медии твър­дят, че Рубиалес се е почув­с­т­вал предаден, тъй като малко след прис­тигането си в Русия и малко преди началото на светов­ното пър­вен­с­тво е научил, че селек­ционерът на национал­ния отбор е водил преговори с Реал (Мад­рид) и ще зас­тане начело на „белия балет“ след Мон­диал 2018. Самият Лопетеги го е инфор­мирал едва пет минути преди официал­ното съоб­щение от “Сан­тяго Бер­набеу“.

Бяхме принудени да прек­ратим договора си с Лопетеги. Той беше чудесен треньор на национал­ния отбор, но не мога да приема подобно поведение. Играчите искаха да оставя треньора до края на светов­ното пър­вен­с­тво, но решението все пак е на фут­бол­ната федерация. Въп­росът е прин­ципен. Ако някой иска да вземе наш служител, трябва да говори за това и с нас, а не само с него. Все пак национал­ният отбор е на цялата страна“, обяви Луис Рубиалес.

51-годишният бивш вратар на Реал (Мад­рид) и Бар­селона пое испан­с­ките национали след Евро 2016. Той води тима в общо 20 мача, в които не допусна нито една загуба – 14 победи и 6 равен­с­тва. Любопит­ното е, че само преди 21 дни беше под­писан нов договор между Федерацията и Лопетеги, според който специалис­тът тряб­ваше да остане начело на „чер­вените фурии“ до 2020 г.

Малко по-късно стана ясно, че бив­шият капитан и помощник-треньор на Реал (Мад­рид) Фер­нандо Йеро официално е наз­начен за селек­ционер на Испания за Мон­диал 2018. 50-годишният екс­защит­ник в момента е спор­тен дирек­тор на Испан­с­ката фут­болна федерация.

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Култура

Йоан Левиев- психологът на човешката душа

Йоан Левиев– психологът на човеш­ката душа

Много значим е приносът му за развитието на българския национален стил

Йоан Левиев – още един ярък творец от великолеп­ната плов­див­ска петорка…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...