Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.6688 BGN1 GBP = 2.21574 BGN1 CHF = 1.67222 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Целят с камъни автобуса на “селесао” в Рио, Неймар избяга с хеликоптер от феновете

Целят с камъни автобуса на “селесао” в Рио, Неймар избяга с хеликоптер от феновете

Национал­ният отбор на Бразилия се прибра в родината си след отпадането в 1/4-финалите на светов­ното пър­вен­с­тво в Русия и очак­вано не получи топъл прием в Рио де Жанейро. Автобусът с играчите стана мишена на раз­г­невени от ран­ното напус­кане на Мон­диал 2018 привър­женици. Те започ­наха да целят превоз­ното сред­с­тво с камъни, яйца и други пред­мети. Ситуацията не ескалира, тъй като се намеси полицията.

Разочарованието от пред­с­тавянето на Ней­мар и ком­пания в Бразилия е огромно. Пет­к­рат­ните шам­пиони отидоха в Русия като фаворит, а пътят към тит­лата изг­леж­даше пред­начер­тан след сен­зацион­ното отпадане на Гер­мания в групите. В Русия Бразилия тръгна с 1:1 срещу Швей­цария, пос­ледва измъчена победа с голове в добавеното време срещу Коста Рика и 2:0 над Сър­бия. В 1/8-финалите бразил­ците надиг­раха Мек­сико, но в след­ващата фаза отс­тъпиха с 1:2 пред Бел­гия и прик­лючиха учас­тието си. Бразилия не е печелила светов­ната купа от 2002 година насам, когато триум­фира на Мон­диала в Япония и Южна Корея.

Самолетът с част от играчите кацна в 6 сут­ринта и беше пос­рещ­нат от малко фенове на летището, които все пак се дър­жаха кул­турно. Повечето от фут­болис­тите останаха в Европа, а в Рио се завър­наха селек­ционерът Тите, Каземиро, Филипе Коутиньо, Габ­риел Жезус, Дъг­лас Коща, Тай­сън и др.

Ней­мар не се появи пред феновете, а дирек­тно от пис­тата беше взет от хеликоп­тер и откаран в дома му Ман­гаратиба край Рио. Пред медиите говориха Тите и Каземиро, които защитиха Фер­нан­диньо, който си отбеляза автогол срещу Бел­гия.

“Губим заедно и печелим заедно. Това не е краят за този отбор на Бразилия”, заяви бранителят на Реал (Мад­рид).

България

Скандал след скандал по проблемите на хората с увреждания

Скан­дал след скан­дал по проб­лемите на хората с увреж­дания

И Мая Манолова бясна на социалното ведомство, преписвали стари закони

Законоп­роек­тът за интег­рация на хората с увреж­дания, който под­готвя соц…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Протестът на овцевъди и козевъди се мести в София

Протес­тът на овцевъди и козевъди се мести в София

Тъй като не беше пос­тиг­нато споразумение с Минис­тер­с­тво на земеделието, храните и горите (МЗХГ) как сек­торът да бъде ком­пен­сиран от загубени…

Прочети още:

Loading...