Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18072018

Брой 140, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.67065 BGN1 GBP = 2.20437 BGN1 CHF = 1.67911 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Франция излъга Белгия и е на крачка от втора световна титла

Франция излъга Белгия и е на крачка от втора световна титла

Франция излъга Белгия и е на крачка от втора световна титла

Този гол е най-важното нещо в моята кариера, заяви героят на “петлите“ Самюел Юмтити

Фран­ция надви Бел­гия с минимал­ното 1:0 на стадион „Крес­тов­ски“ в Санкт Петер­бург и е пър­вият финалист на светов­ното пър­вен­с­тво по фут­бол в Русия. Самюел Юмтити (51) с глава вкара побед­ния гол за “пет­лите“, които меч­таят за втора световна титла след тази през 1998 година, когато бяха домакини на шам­пионата на планетата. Фран­цузите бяха финалисти и през 2006 година в Гер­мания, но тогава загубиха от Италия след дузпи и останаха втори.

Защит­никът на Бар­селона Самюел Юмтити, който реализира побед­ния гол за Фран­ция бе на върха на щас­тието. “Това попадение е може би най-важното нещо в моята кариера. На финал сме, това е невероятно. Работихме изк­лючително много за този момент и пос­тиг­нахме пър­вата си цел”, заяви Юмтити вед­нага след мача.

Двама от основ­ните играчи в бел­гийс­кия национален отбор — Тибо Кур­тоа и Еден Азар, които са съот­бор­ници и в анг­лийс­кия Челси, критикуваха остро твърде праг­матич­ния стил на игра на Фран­ция. “Пред­почитам да загубя с този отбор на Бел­гия, откол­кото да спечеля с Фран­ция по тех­ния начин“, комен­тира Еден Азар.

“Фран­ция играе антифут­бол. Това си е тяхно право, но не е приятно за гледане. Фран­цузите се бранеха добре, но това е всичко, което правеха. Не съм очак­вал опитен нападател като Оливие Жиру да играе тол­кова далеч от нашата врата“, каза Тибо Кур­тоа.

България

Икономика

Ако душата на Странджа плаче, разумът става жалък

Ако душата на Стран­джа плаче, разумът става жалък

Душата на Стран­джа е по-велика от всички дирек­тиви, анализи, преценки и дейс­т­вия на админис­т­рацията. Защо БАБХ я пренеб­регна? Защото работи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Продадоха компанията на Уинстийн

Продадоха ком­панията на Уин­с­тийн

Ком­пания на скан­дал­ния продуцент Харви Уайн­с­тийн, който бе забър­кан в скан­дали за сек­суално насилие над 50 жени, беше продадена, след като о…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

БСП: Порожанов незабавно да си ходи

И премиерът Бойко Борисов носи лична отговорност за случилото се с чумата по животните, категорична е Корнелия Нинова

„Искаме остав­ката на ми…

Прочети още:

Loading...