Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет17082018

Брой 162, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72017 BGN1 GBP = 2.18533 BGN1 CHF = 1.73098 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров: Талантът не печели мачове

Григор Димитров: Талантът не печели мачове

Григор Димитров: Талантът не печели мачове

Григор Димит­ров е пос­тавен под №5 в схемата на Отк­ритото пър­вен­с­тво на Канада по тенис. Това му даде шанса да почива в пър­вия кръг, защото схемата е за 56 тенисисти.

Макар и не играещ добре в пос­лед­ните месеци Димит­ров е голяма атрак­ция и официал­ния сайт на ATP нап­рави специален материал за бъл­гарина.

“Големи неща се очак­ваха от Григор Димит­ров през този сезон, след като през миналия успя да спечели финалите в Лон­дон. Очак­ванията не бяха нещо ново за талан­т­ливия бъл­гарин. Той се изп­равя пред тях през целия си живот в тениса. Но след дос­тигането до рекор­д­ното трето място в света през януари, 2018-та година не отговори на очак­ванията на самия Димит­ров“, пише сай­тът.

а спечелиш тур­нир от Големия шлем, ако искаш да си номер едно в света, има тол­кова много други неща, които трябва да сториш, за да стиг­неш до това ниво. Раз­бира се, талан­тът добавя към определени ситуации, но той не е водещ. Зависи върху какво се фокусираш. Аз никога не съм бил типа играч, който обича да се фокусира върху наг­рад­ния фонд, точ­ките или такива неща. Аз винаги съм тър­сил позитивите. Беше тежко да загубя в първи кръг на Уим­бъл­дън, но трябва да отк­риеш позитивите в тази негативна ситуация. Едно от най-трудните неща в тениса е да останеш позитивен след загуба. За мен всеки мач в момента е много важен. Не се опит­вам да се върна под №2, 3, 4, или който и да е. Фокусиран съм върху голямата кар­тина и нещата, които искам да правя по-добре. Понякога два — три мача могат да обър­нат всичко за теб. Ако останеш съб­ран, ако останеш умен и правиш правил­ните неща, просто никога не знаеш кога нещата ще се обър­нат в твоя полза“, каза Гришо.

България

Екс­перт: Губи се време в спорове, вместо да се работи по Закон за хората с увреж­дания

Работ­ната група по изгот­вяне на нов Закон за хората с увреж­дания спори по критериите за определяне на национално пред­с­тавителни организации …

Прочети още:

Loading...

Икономика

Гафът с Търговския регистър бута до дни правителството?

Гафът с Тър­гов­с­кия регис­тър бута до дни правител­с­т­вото?

Притеснен, премиерът Борисов до дни маха шефката на регистъра, не бил доволен как работи

„Πoлитичecĸи aнaлизaтopи в мoя eĸип пpeд­виж­дaт, чe a…

Прочети още:

Loading...

Култура

Йоан Левиев- психологът на човешката душа

Йоан Левиев– психологът на човеш­ката душа

Много значим е приносът му за развитието на българския национален стил

Йоан Левиев – още един ярък творец от великолеп­ната плов­див­ска петорка…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Властта обяви: У нас няма вече птичи грип

Слън­чевото и сухо време, харак­терно за лятото, съдейс­тва не ветеринар­ните власти за лик­видирането на огнищата от птичи грип, така че сега ст…

Прочети още:

Loading...