Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон22072019

Брой 138, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74223 BGN ↓ 1 GBP = 2.18199 BGN ↑ 1 CHF = 1.77271 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Израснах в беднотия, но така калих характера си

Израснах в беднотия, но така калих характера си

Израснах в беднотия, но така калих характера си

Георги Василев на 72: Дано ЦСКА ме зарадва за празника ми

Легендарният треньор Георги Василев вчера навърши 72 години. Ето какво сподели единственият специалист у нас, ставал шампион с три различни отбора: Етър, Левски и ЦСКА.

- Г-н Василев, честит рожден ден! Желаем ви здраве и семеен уют! Как се чувствате на 72 години?

- Добре. Бих казал – много добре. Духовно се чувствам като на 27, като размениш цифрите (смее се).

- Къде ви заварваме в момента?

- В Несебър. От септември до края на май съм във Велико Търново, а през топлия период от годината – на морето. Децата са здрави, жена ми – също. А това е най-важното за мен. Важното е, че растат, хайде да не кажа в лукс, но в прекрасна среда. За разлика от моето детство...

- А какво беше вашето детство?

вото и се опитвам да ги отделям от света на технологиите, защото детството им не бива да преминава само във виртуалния свят, а и в реалния. Но, всъщност, това е проблем на всички родители в момента.

- Предполагам, че следите българския футбол...

- Разбира се. Следя го, както се казва, под лупа. Следя най-вече Етър, Левски и ЦСКА. Радвам се много за прогреса на „армейците” и се надявам довечера да ме зарадват на рождения ми ден. Мачът с Копенхаген ще е истинският тест за „червените” за новия сезон, защото досега те не са срещали сериозни съперници нито в първенството, нито в Европа. Ще бъде интересно и аз от все сърце им стискам палци, защото смея да твърдя, че ЦСКА върви по правия път. Що се отнася до Левски – за жалост там свикнаха в последните години да не печелят нищо. С Делио Роси удариха на камък, но дано със Славиша Стоянович светлината се завърне на „Герена”. Хубавото е, че той е от Балканския полуостров и по-бързо ще се адаптира в българската действителност. Защото нашият и неговият манталитет са сходни. Както се казва – Стоянович е почти от нашата черга. У нас западноевропейските треньори не могат да виреят. За разлика от тези на Балканите.

- А Етър?

- Етър има чудесен специалист в лицето на Балъков. Немски възпитаник, който залага на дисциплина и тактика. Но аз не си правя илюзии, че шампионските времена ще се завърнат във Велико Търново. Невъзможно е. Ще бъда обаче истински щастлив, ако Етър погледне по-напред в класирането. Това категорично не е неосъществима цел.

От „Блиц спорт”

България

Икономика

Култура

КОНЦЕРТ С ХАРАКТЕРНОТО МОНГОЛСКО ГЪРЛЕНО ПЕЕНЕ В ТЕАТЪР АЗАРЯН

Изпълнението е на музикалния ансамбъл „Чоор”, който пресъздава древните традиции на монголската култура

Възможно ли е човешкият глас да възпр...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Двама фермери работят земята в Лесово, другите 16 само чертаят

Сегашната система на субсидиране силно изкривява агробизнеса в България и лишава от подкрепа тези, които действително се нуждаят от нея, каз...

Прочети още:

Loading...