Аутуори си тръгва от Лудогорец, защото уволнили Мето Томанов

Аутуори си тръгва от Лудогорец, защото уволнили Мето Томанов

Не е редно да остана в Разград, след като махнаха човека, който ме доведе в България, заяви бразилецът

Треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори изтъкна основната причина за решението си да се раздели с българския шампион. Бразилецът разкри, че си тръгва от Разград заради хронологично обявеното по-късно напускане на спортния директор Методи Томанов. Според специалиста не е било редно при това положение да продължи работа в клуба. „Нямаше да бъде етично от моя гледна точка да остана, след като бе махнат човекът, който ме доведе в клуба”, заяви 62-годишният бразилски специалист пред globo.com.

„Всичко се случи по много естествен път, дотолкова, че ще продължа да водя тренировките до 20 октомври (тогава е дербито срещу Левски - б.р.). Просто искам да благодаря за периода, който изкарах тук на най-високо ниво, както и да похваля отличните инфраструктура и организация на клуба“, добави Пауло Аутуори.

Под ръководството на бразилеца „орлите“ са изиграли до момента 23 мача, записвайки 15 победи в тях. Лудогорец не успя да се класира за групите на Шампионската лига, но влезе в тези на втория по значимост турнир на Стария континент – Лига Европа. Аутуори спечели с тима Суперкупата на България преди старта на сезона след успех срещу Славия.

В същото време мениджърът на бразилския специалист - Родргио Коста, определи решението на своя клиент да напусне Лудогорец като грешка. „Да, Пауло Аутуори има предложение от колумбийски тим. Но не го разбирам – когато си в Европа, в голям клуб и да се върнеш в Южна Америка”, коментира Коста пред „Нова тв”.

„Аутуори сподели, че иска да си тръгне от България, защото има нови планове за живота си. Но според мен това не е правилното решение. Не може само след няколко месеца да кажеш: „Искам да напусна, защото не съм щастлив”. Нямам представа какво се е случило с него”, добави мениджърът на Аутуори.