Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет14122018

Брой 241, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.72381 BGN1 GBP = 2.16989 BGN1 CHF = 1.73297 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров: Няма да играя на турнира в София, имам планове за развитието на спорта в България

Григор Димитров: Няма да играя на турнира в София, имам планове за развитието на спорта в България

Григор Димитров: Няма да играя на турнира в София, имам планове за развитието на спорта в България

Чехия е голяма държава в тениса, но няма състезание от такъв висок ранг, залагат на младите и да им се дава шанс, разкри първата ни ракета

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю пред Десислава Стоянова в предаването „Преди обед“ по Би Ти Ви. Гришо говори откровено за победите от миналия сезон ш срива през тази година. Димитров разочарова феновете си у нас, като съобщи, че няма да играе на София Оупън през февруари, но разкри, че с екипа му имат планове за развитието на тениса у нас.

Абсолютно нормално и спокойно отпразнувах победата в Лондон. Цял живот работя за това нещо и когато го получиш, повечето удоволствие запазваш за себе си. Чувствам се по-горд от постигнатото. Майка ми и баща ми бяха там, треньорът ми. Исках този успех да бъде послание: “Ето, заповядайте, това беше за вас“. Беше като едно удовлетворение за себе си, че съм направил това“, разказа най-добрият български тенисист.

Въобще нямах време да помисля за успеха и да празнувам триумфа. Тенисът е такъв спорт, че няма време за празненства. Дори да спечелиш турнира в неделя, понеделник трябва да си на друг и да започнеш отначало“, разкри Гришо.

Материалните награди винаги са били второстепенни за мен. Имам всичко, от което се нуждая. Винаги съм бил спокоен човек. Мога с и без пари, защото знам и двете страни на нещата. Парите са следствие“, каза още Григор.

Аз съм приел спорта като начин на живот. Ти си пристрастен към нещо, което понякога не можеш да го разбереш. На кого му харесва да малтретира тялото си всеки ден? А на мен това ми доставя удоволствие. Аз самият винаги съм искал да правя нещо, което обичам. Не го приемам като работа, а като част от себе си. Имало е моменти, когато съм искал да избягам, но после пак се връщам. Най-важното е да зададеш въпроса в какво съм най-добър, а в момента аз съм най-добър в тениса. Краят на миналата година беше просто мечта. Тази година може би не играх най-добрият си тенис, но подобрих много неща извън корта, които мисля, че догодина ще ми помогнат. Аз имах големи очаквания към себе си и исках да печеля турнири. Не го направих, защото мога да си го позволя. Това, че сега съм изгубил някакви позиции изобщо няма никакво значение“, допълни Григор Димитров.

Не чета и не слушам мненията на анализаторите. Годината не беше добра в тениса, но не се отчайвам. Загубих няколко месеца, за да избера правилната ракета. Това е много важно, но можех да си го позволя, тъй като имах добър ранкинг. Имам специална връзка с Агаси. Той познава ситуацията в тениса и през какво минавам. С Адре мога да говоря за всичко. Инициативата за работа беше моя. Има идеи, които ми харесват и съвпадат с играта ми. Със сигурност ще има седмици, които ще бъде с мен. Той ще ми помогне с нагласата”, каза още най-добрият български тенисист.

“За момента не изглежда много голям шансът да играя в София. Решили сме да участвам на турнирите в Ротердам и Акапулко. Знам, че може да е разочарование, но не виждам защо трябва да има напрежение и настояване да играя в един частен турнир. Има неща, които с екипа ми искаме да направим в България. София Оупън е частен турнир. Защо трябва да правим частен турнир, ако може да направим нещо повече, да се даде шанс не само на АТР играчи, а на нашите си тенисисти, за българите. Защо да нямаме повече Фючърси и Чалънджъри в България? Чехия е голяма държава в тениса, но няма турнир на АТР. Там залагат на развитието на младите и да им се дава шанс. Защо да не даваме шанс на повечето играчи? Ако се помага, нека се помага по правилния начин“, разкрива своята философия за развитието на тениса у нас Григор Димитров.

За последно преди 34 години посрещнах Нова година като всички хора. Останах буден до 00:00 часа. Иначе си лягам към 22 часа, тъй като на другия ден предстои участие в турнир“, призна Григор Димитров.

Икономика

Свят

Земеделие

Зимната ръж подобрява добива

Зимната ръж подобрява добива

Зимната ръж, използвана като покривна култура в сеитбооборота на царевица и соя, увеличава реколтата от соя за 8 години и от царевица за 2 г…

Прочети още:

Loading...