Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет18102019

Брой 202, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75995 BGN ↓ 1 GBP = 2.25222 BGN ↓ 1 CHF = 1.77948 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Чочев и Палермо стават аматьори

Чочев и Палермо стават аматьори

Чочев и Палермо стават аматьори

Българският национал Ивайло Чочев ще се подвизава при аматьорите в трета дивизия в италианския футбол от новия сезон. Причината за това е, че неговият клуб Палермо не подаде навреме документацията за лиценз за Серия Б. Сицилианците се бореха до последно дори за промоция в елита, но заради финансовите си проблеми бяха изправени пред изхвърляне в Серия Ц. Те обжалваха решението и обявиха, че ще подадат документация за лиценз за втория ешелон, но са изпуснали срока.

Шефовете на Палермо имаха време да подадат необходимите документи до полунощ на 24 юни. От федерацията обявиха, че това не се е случило, като ръководителите на клуба са закъснели буквално с една минута. Точно заради това забавяне те са поискали да им бъде направено изключение.

Оказало се обаче, че документите не просто пристигнали твърде късно, но и са сгрешени, така че на практика няма как да бъде направен компромис за Чочев и компания да се подвизават в професионалния футбол от следващата кампания.

Това ще бъде причината и всички играчи на Палермо да преминат в други отбори без трансферни суми. Заплатата на българския футболист обаче се запазва, тъй като тя се изплаща от ФИФА, защото Чочев получи контузия по време на двубой на националния отбор.

Икономика

Култура

Свят

Земеделие