Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон16092019

Брой 178, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.78403 BGN ↑ 1 GBP = 2.19954 BGN ↑ 1 CHF = 1.79566 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Пранди започна подготовка без четирима

Пранди започна подготовка без четирима

Без четирима играчи, начело с Цветан Соколов, започна подготовка за олимпийската квалификация националният отбор по волейбол на България. Соколов, Розалин Пенчев, Георги Сеганов и Мартин Атанасов получиха по-дълга почивка от селекционера Силвано Пранди и ще се присъединят към тима на 15 юли.

Италианецът заяви, че не иска да чака поправителен изпит за класиране на Игрите в Токио догодина. Първият шанс на нашите е на квалификацията във Варна от 9 до 11 август, където България ще срещне Бразилия, Египет и Пуерто Рико за една квота. Вторият шанс е през януари 2020, като за едно място ще си оспорват осемте най-силни некласирани за Игрите европейски отбори.

Пранди отговори дипломатично на въпроса защо бяха оставени извън състава близнаците Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов, Николай Учиков и Владислав Иванов. „ Не съм направил този списък срещу някои състезатели, просто избрах тези, които ще ми свършат работа за конкретния турнир. Имах блестящи лични отношения с всички 30 волейболисти, които бяха картотекирани за Лигата на нациите. Направил съм избора си на базата на два основни компонента – първо, състезателите да бъдат конкурентни помежду си, но същевременно с това да са и кооперативни вътре в отбора”, обясни Силвано Пранди.

На 15 юли тимът се мести в Самоков, а в рамките на подготовката ще изиграе две контроли срещу Сърбия в Белград.

Икономика

Култура

Свят

Земеделие