Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон15072019

Брой 133, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.73805 BGN ↑ 1 GBP = 2.17828 BGN ↑ 1 CHF = 1.76408 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Пранди започна подготовка без четирима

Пранди започна подготовка без четирима

Без четирима играчи, начело с Цветан Соколов, започна подготовка за олимпийската квалификация националният отбор по волейбол на България. Соколов, Розалин Пенчев, Георги Сеганов и Мартин Атанасов получиха по-дълга почивка от селекционера Силвано Пранди и ще се присъединят към тима на 15 юли.

Италианецът заяви, че не иска да чака поправителен изпит за класиране на Игрите в Токио догодина. Първият шанс на нашите е на квалификацията във Варна от 9 до 11 август, където България ще срещне Бразилия, Египет и Пуерто Рико за една квота. Вторият шанс е през януари 2020, като за едно място ще си оспорват осемте най-силни некласирани за Игрите европейски отбори.

Пранди отговори дипломатично на въпроса защо бяха оставени извън състава близнаците Валентин и Георги Братоеви, Николай Николов, Николай Учиков и Владислав Иванов. „ Не съм направил този списък срещу някои състезатели, просто избрах тези, които ще ми свършат работа за конкретния турнир. Имах блестящи лични отношения с всички 30 волейболисти, които бяха картотекирани за Лигата на нациите. Направил съм избора си на базата на два основни компонента – първо, състезателите да бъдат конкурентни помежду си, но същевременно с това да са и кооперативни вътре в отбора”, обясни Силвано Пранди.

На 15 юли тимът се мести в Самоков, а в рамките на подготовката ще изиграе две контроли срещу Сърбия в Белград.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Продължава пръскането срещу комари

Продължава пръскането срещу комари

От вторник, 16 юли 2019 г., продължават инсектицидните обработки чрез авиационно третиране срещу комари на засегнатите площи по поречието на...

Прочети още:

Loading...