Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб30052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Тихомир Иванов спечели титла в навечерието на рождения си ден

Тихомир Иванов спечели титла в навечерието на рождения си ден

Тихомир Иванов спечели титла в навечерието на рождения си ден

25-годишният лекоатлет покри и норматива за световното първенство в Доха

Българският лекоатлет Тихомир Иванов беше изключително щастлив, след като стана студентски шампион в скока на височина на Универсиадата в Неапол. Той преодоля 2.30 метра, което е негов най-добър резултат през сезона. Така Иванов покри и норматива за световното първенство в Доха от 26 септември до 7 октомври. “Щастлив съм. Радвам се, че с точно такъв резултат спечелих титлата. Бях много близо до преодоляване на височината от 233 сантиметра, което е норматив за Токио. Има тепърва състезания. Първият ми опит беше много хубав, буквално бях преодолял височината, но летвата не се задържа - фаул в крайна сметка. Надявам се да имам още такива опити над 230 сантиметра. Това е първият ми медал, което е много голям стимул“, коментира Иванов.

“Скача ми се много, надявам се да се запълни графика и за другия месец, завръщам се по един доста приличен начин, зная, че има хора, които вярват в мен. Успях да си направя подарък за рождения ден“, добави Тихомир Иванов, който е роден на 11 юли 1994 година.

Личното постижение на открито на талантливия български лекоатлет е 2.31 метра от Световното първенство в Лондон през 2017 г. Състезанието в Неапол премина под диктовката на Тихомир Иванов. Далече зад него на втора позиция остана Алперен Аджет (Турция) с 2.24. Третото място бе за литовеца Андриюс Глебаускас, който също постигна 2.24, като за него това също е най-добър резултат за сезона.

Така Тишо покри норматив за участие на планетарния форум в Доха през есента, който бе точно 2.30 метра. Покрит стандарт за световното в Доха 2019 вече имат Ивет Лалова (200 м), Радослава Мавродиева (гюле), Габриела Петрова (троен скок) и Мирела Демирева (скок на височина).

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...