Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб07122019

Брой 234, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76296 BGN ↓ 1 GBP = 2.31541 BGN ↑ 1 CHF = 1.78387 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Отборът на Плевен донесе европейска титла от първенството по шахмат в Чехия

Отборът на Плевен донесе европейска титла от първенството по шахмат в Чехия

Отборът на Плевен донесе европейска титла от първенството по шахмат в Чехия

В Пардубице (Чехия) се проведе eвропейското отборно първенство за младежи и девойки по класически шахмат. България участва с 3 състава – два при девойките до 18 г. и един при момичетата до 12 г. Изключителен успех постигна отборът, състезаващ се под името на град Плевен в състав: Нургюл Салимова, Габриела Антова и Надя Тончева, които спечелиха титлата на Стария контенент. В седемте изиграни партии родните шахматистки постигнаха 6 победи и едно реми, като борбата за първото място се водеше до последната партия.

Достойно се представи и вторият отбор в групата до 18 г., състезаващ се под името на град София в състав Виктория Радева и Белослава Кръстева, който се класира на четвърто място. Отлично е представянето и на отбора на момичетата до 12 г., който също се състезаваше под името на град Плевен. Диляна Иванова и Петя Караиванова поведоха в класирането след първите три кръга, след което имаха известни колебания, но с добър финал спечелиха третото място и бронзовите медали.

Икономика

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Скок на световните цени на храни, най-голямо е при месото и растителните масла Повишената цена на свинското месо в магазините се обяснява ка...

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие