Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон06072020

Брой 126, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.74254 BGN ↑ 1 GBP = 2.17025 BGN ↑ 1 CHF = 1.84113 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор Димитров си търси нов треньор

Григор Димитров си търси нов треньор

Григор Димитров си търси нов треньор

Вече има списък с потенциални имена, разкри мениджърът на тенисиста Георги Стоименов

Мениджърът на Григор Димитров – Георги Стоименов, призна, че в момента се търси нов треньор на най-добрия български тенисист и вече има списък с потенциални имена. „Григор е много чувствителна личност. Той обича да си харесва нещата. Трудно е, ако я няма тази свързаност на друго ниво между Григор Димитров и човека до него. Колкото и да се опитва да гледа професионално на нещата – тоест треньорът да има конкретните качества, да отговаря на изискванията като CV, съществува обаче този фактор с усещането за човека, а това играе страхотна роля. Аз винаги давам следния пример – когато Григор започна работа с Роджър Рашийд, първият му турнир беше в Стокхолм. Рашийд можеше да дойде в четвъртък. Григор спечели турнира. Никой не си е помислил, че благодарение на присъствието на треньора и сериозните му съвети, свързани с техниката на играта, Димитров е спечелил турнира. Би било лекомислено. Тоест тази емоционална обвързаност е много важна за играчите, особено за Григор“, разкри мениджърът на най-добрия ни тенисист.

Стоименов обяви пред Tenniskafe.com, че Григор Димитров е поканил отбора на България за ATP Cup да се събере по-рано в Австралия, така че да може да разговаря с всички от състава. Турнирът започва на 3 януари, а България е в група с Великобритания, Белгия и Молдова. В състава на националния отбор освен Григор Димитров попадат още Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

„ATP Cup е с голямо бъдеще. Аз съм говорил с повечето от играчите – всеки е изключително емоционален за това участие. Идеята е всички да заминат по-рано. Григор ще бъде там и ако всеки от отбора успее, ще бъде прекрасно. Така заедно ще тренират и ще говорят“, каза Стоименов.

„ATP Cup е създаден, защото имаше пазарно място за такъв турнир. Организаторите на Купа Дейвис отказаха да се променят с годините – турнирът се организира от ITF, която се оказа по закостеняла институция по отношение на приемането на някои истини. Аз много уважавам стъпката от страна на АТР и инициативата им с Купа Дейвис да направят едно състезание, но от Международната федерация по тенис са отказали. Независимо от историческия статут на Купа „Дейвис“, трябва да се търси някаква промяна. В България има и допълнителен фактор – това е фактът, че разликата между Григор и останалите е доста голяма и за да играе на Купа Дейвис, той трябва да прави допълнителни компромиси. Тук е въпросът как Григор помага повече на България – като е добър в това, което прави и е в топ класацията в света, или ако играе за Купа Дейвис“, каза Георги Стоименов.

България

Икономика

Житницата на България остана без жито

Житницата на България остана без жито

През тази стопанска година Добричка област поставя своеобразен „рекорд” по ниски резултати, жънат средно по 138 кг пшеница от декар

Жътвата н...

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Спад на производствените цени в България през май

Спад на производствените цени в България през май

През май 2020 година производствените цени в България се понижават на годишна база за трети пореден месец, след като през март отбелязаха сп...

Прочети още:

Loading...