Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря29012020

Брой 272, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77722 BGN ↑ 1 GBP = 2.31177 BGN ↓ 1 CHF = 1.82737 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Обаждат ми се хора, за да ме молят да се кандидатирам за президент на федерацията, разкри волейболната легенда

Дългогодишният член на Управителния съвет на Българска федерация волейбол (БФБ) - Борислав Кьосев, заяви, че обмисля да подаде кандидатурата си за президент на централата. За подобен ход алармира друг кандидат за шеф на този спорт у нас - Любомир Ганев, който беше издигнат от опозицията на настоящото управление. Преди дни в студиото на “Тази сутрин“ по Би Ти Ви Ганев беше категоричен, че досегашният президент Данчо Лазаров няма да поиска нов мандат, а ще се оттегли в полза на някои от приближените му.

“Аз съм Боре Кьосев – не съм Данчо Лазаров, не съм Любо Ганев. Ако трябва и сметна, че е хубаво за обществеността, е нормално да си подам кандидатурата за президент на федерацията, като Любо Ганев. Какво да ми пречи? Занимавам се с бизнес, нямам проблем с хората. Ако преценя, имам сили и хората“, каза пред Би Ти Ви Кьосев.

Волейболната легенда също е на мнение, че Лазаров няма да продължи да ръководи БФВ и ще бъде заменен след свикване на Конгрес през януари 2020 година. “Говорил съм с Данчо Лазаров. Каза, че се е изчерпал, няма да тръгне да навреди на волейбола. Въпросът е как ще се случи това. Мисля, че в близко бъдеще трябва да се седнат на едни преговори с господин Лазаров, защото аз, и да се кандидатирам за президент заедно с Любо Ганев, това е чисто демократично. На мен ми се обаждат хора и ми казват: “Господин Кьосев, моля ви, кандидатирайте се, защото смятаме, че вие сте една обединителна фигура, която може да обедини и опозицията и сегашното ръководство“, разкри членът на Управителния съвет на федерацията .

Кьосев коментира и състоянието на българския волейбол и мъжкия национален отбор, който през 2019 година записа най-лошото си представяне на европейско първенство от 14 години насам. “Няма материал. Който и да дойде в момента, няма материал. Ние сме малко хора в България, шепа хора сме, ние не можем да съберем играчи за националния отбор. Да, ще минем през един момент, в който няма да има класирания, но ние сме все пак в световния волейбол. Да, такива като нас няма да се родят, а такива като предишното поколение – все още няма“, заяви Борислав Кьосев.

Икономика

Теменужка Петкова обеща в САЩ: Тази година половината от потребявания природен газ ще е неруски

Теменужка Петкова обеща в САЩ: Тази година половината от потребявания природен газ ще е неруски

До края на годината половината от потреблението на природен газ в България ще е с произход, различен от Русия. Това съобщи министърът на ене...

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят