Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон27012020

Брой 270, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77239 BGN ↑ 1 GBP = 2.31973 BGN ↑ 1 CHF = 1.82583 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Само за наивници това решение е справедливо, категорична е Нешка Робева

Само за наивници това решение е справедливо, категорична е Нешка Робева

Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева определи като “политическо шоу“ решението на Световната антидопингова агенция (УАДА) да забрани на руските спортисти да участват на олимпийски игри и световни първенства за своята страна в следващите 4 години. Според Робева наказанието не е справедливо. Правата на уличените в употреба на допинг спортисти трябва да бъдат отнемани завинаги, докато “чистите“ атлети да получат разрешение да се състезават на големи първенства.

“Знак е, че Русия надига глава и ще търсят всякакви възможности да я ударят, където могат. Русия е силна в спорта. Само за наивниците това решение е справедливо. Който следи спорта, не може да не осъзнае, че едни рекорди не могат едните да ги постигат с допинг, а другите без нищо. Такива свръхчовеци няма. Да оставим това, че аз съм присъствала на олимпийски игри, в която нямаше допинг контрол и знам какво ставаше в Америка - хвърчаха рекорди, взимаха се медали. Това е наистина политическо шоу. Това е грозно, защото удря млади хора, удря деца“, коментира в студиото на Би Ти ВиНешка Робева.

“Нашият спорт например няма никаква необходимост от допинг. Даже допингът би пречил. Как така ти ще удариш една държава?! В такъв случай трябва да се вземе решение, че тези състезатели се допускат индивидуално да участват. Но аз съм абсолютно убедена, че Русия ще направи паралелни игри и много състезатели ще участват, и големите рекорди ще бъдат там“, продължи Робева.

“Това го правят всички. Не сме наивници. Хайде да не правим и ние пропаганда. Ние сме потърпевши от това. Който е хванат с допинг, нека да му се отнемат правата, да му се отнемат завинаги правата. Не са един и два случаите, в които самите спортисти признават, а държавата прикрива. Щом като спортът стана политика, след като всички политици се снимат с шампионите... От тук нататък трябва да си вадим заключения“, добави легендарната треньорка.

В момента Робева пътува из България заедно с най-новия си спектакъл - “Шоу без име“. “Това е спектакъл с много имена. Тъй като ние не успяхме да изберем името, той си остана “Шоу без име“, но с много съдържание. Правя го вече трета година. Тази година в 10 града. Събираме средства, до стотинка всичко отива за подпомагане на талантливите деца на България, предимно на спорта и най-вече на художествена гимнастика в Левски. Този клуб ръководя от години, дал е на България почти всички шампиони. Много други клубове се захранват с наши състезатели, ние ги произвеждаме“, разясни Нешка Робева.

Чрез “Шоу без име“ Робева и екипът ѝ? помагат и на малката Йордана от Радомир, която страда от проксимален бедрен дефицит.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие