Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед26012020

Брой 269, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77239 BGN ↑ 1 GBP = 2.31973 BGN ↑ 1 CHF = 1.82583 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Венци Стефанов твърдо против ВАР

Венци Стефанов твърдо против ВАР

Венци Стефанов твърдо против ВАР

Йордан Лечков е недолюбван от футболистите на националния отбор, разкри президентът на Славия

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се обяви твърдо против въвеждането на ВАР в България. Босът на „белите” каза, че футболът е контактен спорт и ВАР може да е полезен на тениса, но нещата не стоят така, що се отнася до най-популярната игра. Членът на Изпълкома на БФС коментира и ситуацията със съдебната битката за длъжността временен шеф на футболната централа. Босът на Славия е категоричен, че Михаил Касабов е по-подходящ за поста от Йордан Лечков, тъй като бившият първи вицепрезидент на централата и бивш отговорник за националния тим не е долюбван от самите футболисти, което било публична тайна.

“Мишел Платини, който е голям футболист и ръководител, ни върна на футболната карта. Той каза, че ВАР е бич за футбола. Когато е човешка грешка, то се вижда”, каза Стефанов по повод грешките на съдиите и исканията да се въведе ВАР и в България.

След това шефът на Славия разкри, че има кандидати за президент и изпълнителен директор на БФС, но няма да ги каже толкова рано, защото ще им бъде “разгонена фамилията”. “Ако сега ги кажа, до юни месец ще им разгоните фамилията. И двамата са много коректни, честни и с достойнство. Знаят езици. Дали са футболни хора?! Не, от фигурното пързаляне са”, обяви Стефанов, след което коментира и битката за президентското кресло в БФС.

“Данчо Лечков налива масло в огъня, което не е необходимо нито за хората във футболния съюз, нито за самото първенство. Когато има безвластие, дори добре структурираните неща се развалят. Касабов е доста по-уравновесен човек. Данчо дори самите футболисти не го долюбват, което е публична тайна”, разясни Стефанов.

Президентът на Славия обяви, че няма да гледа на живо България при класиране на Евро 2020, защото го е страх от мачовете срещу Германия, Франция и Португалия. “Докарали сме го дотам, че с изкуствено дишане да вдигаме националния отбор, за да се класираме на европейско първенство. Друг е въпросът как ще се приберем. Аз лично не бих отишъл да гледам мачовете в групата на Евро 2020, защото ме е страх как ще завършим с тези силни отбори”, каза Стефанов.

“Унгария е на нашето дередже. Исландия е малка държава, но почти всички техни национали играят в силните първенства. Дано да имаме шанс. Като българин желая да успеем”, допълни президентът на Славия.

Венци Стефанов обяви, че няма намерение да влиза в новия Изпълком на БФС. “Аз вече съм много стар човек. Мога да помагам и отвън, но на този, който иска да се учи. На този, който е решил да се удави, няма смисъл да му се помага. Новото ръководство трябва да работи с държавата. Ще помагам на Славия, докато мога“, заяви Стефанов.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие