Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет27022020

Брой 293, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80427 BGN ↓ 1 GBP = 2.33867 BGN ↑ 1 CHF = 1.84425 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Еди Хърн иска две седмици отсрочка за мястото на двубоя за титлата

Еди Хърн иска две седмици отсрочка за мястото на двубоя за титлата

Антъни Джошуа и екипът му имат само няколко дни до официалното овакантяване на световната титла във версия IBF. Еди Хърн е под пара с организирането на защитата и иска двуседмична отсрочка. Британците са много близо до договаряне на мач с Кубрат Пулев, а причина за забавянето са многото възможни локации на битката. Промоутърите на Джошуа твърдят, че няколко държави са готови да платят крупни суми и в момента се подбира внимателно най-изгодната оферта и за двете страни. „Прогресът в преговорите ни е огромен и сме много близо до това да си стиснем ръцете“, заяви Еди Хърн пред ESPN.

Припомняме, че една отсрочка вече беше дадена – първоначалната финална дата за договаряне на задължителната защита беше 11 януари. Сега промоутърите желаят ново удължение на срока до 14 февруари. Разпределението на постъпленията ще бъде 65% за Антъни Джошуа и 35% за Кубрат Пулев, допълва ESPN.

В същото време Кубрат Пулев се готви усилено за предстоящата битка за световната титла в тежка категория на Международната боксова федерация срещу Атъни Джошуа. Кобрата в момента тренира на високопланинската база Белмекен. “За мен е важно съотношението на силите да е в моя полза, а не съотношението на парите. Не обръщам внимание на такива неща, нито на приказките на Еди Хърн, че съм държал да се боксираме в Турция, защото съм щял да изкарам повече пари. Напротив, най-вероятно в Турция парите ще са по-малко”, коментира Пулев пред bTV.

Според щаба на българския боксьор до 31 януари двете страни трябва да постигнат договореност за всички условия по организацията и провеждането на двубоя. Ако не се случи, ще бъде насрочен служебно търг и компанията с най-висока оферта ще получи правото да осъществи събитието. Именно чрез такъв търг Ивайло Гоцев за първи път започна сътрудничеството си с Кубрат Пулев.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие

Невинен е фермерът, изоставил конете си в Осогово да умрат от глад

Невинен е фермерът, изоставил конете си в Осогово да умрат от глад

Прокуратурата отказа да търси от Петър Пищалов наказателна отговорност, съдът в Кюстендил го оправдва

Районният съд в Кюстендил оправда по вс...

Прочети още:

Loading...