Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26052020

Брой 102, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79368 BGN ↑ 1 GBP = 2.18375 BGN ↑ 1 CHF = 1.84669 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Павел Върба: Ситуацията е сложна, но трябва да я приемем

Павел Върба: Ситуацията е сложна, но трябва да я приемем

Павел Върба: Ситуацията е сложна, но трябва да я приемем

Единственият проблем е, че не знаем колко дълго ще продължи принудителната пауза, заяви треньорът на Лудогорец

След три седмици без тренировки в разгара на пандемията от COVID-19 старши треньорът на Лудогорец Павел Върба говори пред сайта на “орлите“.

- Г-н Върба, оценката ви за моментната ситуация? Колко е трудно да бъдеш треньор на отбор в подобно положение?

- За мен ситуацията е много сложна. Но от друга страна всички отбори по света са в еднакво трудно положение към момента. Трябва да го приемем и да се надяваме, че ще отмине в някакъв момент.

- С оглед сложната обстановка какъв е вашият план за подготовка на отбора до момента, в който първенството ще бъде подновено?

- Всеки играч има индивидуален план, според който трябва да тренира. Проблемът е в това, че към момента никой не знае кога първенството ще бъде подновено. Надяваме се, че ще получим навреме информация кога шампионатът ще се доиграе, за да започнем работа с футболистите.

- Колко време максимално могат играчите да се подготвят индивидуално, за да запазят форма за подновяването на колективните тренировки?

- Както казах, единственият проблем е, че сега не знаем колко дълго ще продължи принудителната пауза. Не е лесно нито на нас, треньорите, нито на играчите. Не можем да прогнозираме кога ще започнем с груповите тренировки. Все пак момчетата знаят какво трябва да правят. Ще следим как футболистите тренират индивидуално. И когато се съберем отново ще натиснем педала, за да се подготвим максимално добре и да сме в оптимална форма за срещите, които трябва да доиграем.

- Как оценявате представянето на Лудогорец, откакто поехте отбора през януари 2020 г.?

- Винаги съм казвал, че съм приятно изненадан и изключително доволен от класата на играчите, с които Лудогорец разполага. Също така и от условията, които клубът предоставя за работа. Радвам се, че домакинските мачове бяха доста зрелищни за публиката. Бяха резултатни. Занапред ще искам отборът да играе по същия начин. Искам Лудогорец да бъде резултатен и интересен за публиката. Искам да запазим високо ниво във всеки мач, без значение дали е от първенството или евротурнирите.

- Каква е ситуацията в Чехия по отношение на пандемията от COVID-19?

- Мерките за справяне с пандемията в България и Чехия са почти едни и същи. Има рестрикции, които целят да предпазят хората. Има ограничения в движението. Ситуацията за никой не е приятна. Пандемията причинява щети навсякъде. Виждате какво се случва в Белгия, където първенството бе прекратено преждевремено. Както в България, така и в Чехия не е ясно кога мачовете ще се подновят. Остава само да се надяваме, че всичко ще свърши възможно най-скоро и ще се върнем към нормалния си начин на живот.

България

Икономика

Loading...

Култура

Музеите на Ватикана отварят врати от 1 юни

Музеите на Ватикана отварят врати от 1 юни

Ватиканските музеи ще се върнат към работа от 1 юни, като всички посетители ще носят маски, ще спазват правилата за социална дистанция и тем...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

95 наглеци източили евросредства от 160 000 дка незасети полета

95 наглеци източили евросредства от 160 000 дка незасети полета

Фалшивите чертожници са получавали над 13 лв. на декар за празни ниви с боб и леща

Ако през миналата година помощта по обвързаната подкрепа з...

Прочети още:

Loading...