Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря15072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.71941 BGN ↓ 1 GBP = 2.15452 BGN ↓ 1 CHF = 1.82942 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Пената: Обединение с ЦСКА 1948 – никога

Пената: Обединение с ЦСКА 1948 – никога

Пената: Обединение с ЦСКА 1948 – никога

Легендата и почетен президент на ЦСКА Димитър Пенев се обяви против обединение с клуба ЦСКА 1948, който влезе в първа лига административно преди две седмици. Това стана след прекратяването преждевременно на сезона във втора дивизия, а от тогава не спират слухове и публикации в пространството, че предстои някаква форма на обединение.

Пред в. “Тема спорт“ Стратега, който е треньор №1 на България на XX век, коментира нашумелия въпрос:

“Това са несериозни неща. Първо, между двата клуба няма нищо общо. Онези какво могат да се сравняват с ЦСКА? Не разбирам кой си ги измисля и ги пуска тези приказки. Това е ненормална работа дори да се обсъжда. Щяло да има две ЦСКА-та... Те нямат нищо общо с ЦСКА. Има си закони, не е редно да ползват името и емблемата. ЦСКА си плати емблемата, върна дългове. Цялата работа се прави, за да опитат да предизвикат нашите фенове да направят някоя грешка. И ако стане нещо, после ще го пишат на наш гръб, на името на ЦСКА. Това е целият смисъл според мен.“

Пенев коментира и ситуацията около работата за нов стадион “Българска армия“, която трябваше да започне през пролетта, но бе замразена заради пандемията:

“От наша страна всичко е точно. Беше направена оценка, но не знам защо се бавим. Нали дойдоха от комисията и видяха какво е? Да не чакат тухлите да започнат да падат? Все пак това е 50-годишен стадион. Собствениците са много загрижени. Дано не повтаряме епидемии и болести, а вече да погледнем малко към цимента и тухлите и да започнем да градим нещо за поколенията“.

Димитър Пенев добави и какви са очакванията за довършването на сезона в българския футбол, като го направи в неподражаемия си стил:

Всеки от четирите отбора ще се хвърли, ще е много интересно. Но това не означава да забравим първенството. Да, на феновете им омръзна без трофей. И с ръководството е така. Да не говорим, че на тях и други неща са им на главите. Трябва да се планират финанси, за отбора, много теми са актуални.

За Левски нищо няма да казвам. Няма да е спортстменско ние да ги коментираме като цесекари. Дано да се оправят и да си играем дербитата. Аз се надявам всичко с тях да е добре.

Вече обаче заповам да се питам хората в БФС да не са отишли някъде на лагер. Къде са се покрили? Кога ще правят конгрес? Обидно и несериозно е това отношение. Време е да се раздвижат“.

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Франция отбеляза 14 юли с почит към борещите се с коронавируса

Отчетоха приноса специално на траурни агенти, продавачи, полицаи, жандарми и пожарникари

Традиционният френски военен парад на “Шанз Елизе” з...

Прочети още:

Loading...

Земеделие