Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт14072020

Брой 132, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.72639 BGN ↓ 1 GBP = 2.17464 BGN ↓ 1 CHF = 1.83044 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Любо Ганев: Силвано Пранди научи от мен, че става национален селекционер

Любо Ганев: Силвано Пранди научи от мен, че става национален селекционер

Любо Ганев: Силвано Пранди научи от мен, че става национален селекционер

Салатата със сирене никога не ми е в повече, шегува се италианският специалист

Президентът на волейболната федерация Любо Ганев говори в предаването “Арена Спорт” по БНТ за избора на Силвано Пранди за селекционер на мъжкия национален отбор на България. “Веднага след края на виртуалния Управителен съвет, на който бяха взеха решенията, се обадих на досегашните селекционери на национални гарнитури, които бяха сменени. Реших, че е редно Пламен Христов, Теодора Бечева и Стоян Гунчев да научат от мен, че вече няма да водят отборите, с които работиха до сега. Благодарих им за работата. След това пред нас чакаха екипи на 3 телевизии, които искаха да направят интервюта с мен. Като приключихме с тях стана около 18 часа и след това се обадих на Силвано Пранди, за да му кажа, че е селекционер на България. Той ми каза: “Хайде бе, Любо! Какво стана?”, заяви Любо Ганев пред “Арена Спорт”.

“За мен Силвано Прави бе най-удачният избор за селекционер! Имах фаворит тандем - Силвано Пранди - Николай Желязков. Исках да има една приемственост. При Пранди отборът винаги е показвал най-голямо израстване. Исках това да е за един 4 годишен цикъл. За мен това бе най-правилното решение. Още като ме избраха за президент на федерацията споделих на Силвано Пранди тази моя идея. Бях говорил и с Ники Желязков”, добави Ганев.

“Двамата ще успеят! Искам поне два отбора на България да играят на Олимпиадата в Париж 2024. Аз ще бъда още на първото събиране на всички национални гарнитури. Договорът на Силвано Пранди е за 1 + 1 години. Идеята е Ники Желязков да поеме отбора след това”, разясни президентът на федерацията.

Новият - стар селекционер на мъжкия национален отбор на България Силвано Пранди също говори пред “Арена Спорт” по БНТ за бъдещите изяви на “трикольорите”. “Благодаря за избора. Избират ме за трети път начело на България, но това всъщност е втори, защото на практика ще продължа досегашната си работа. Още е рано да се каже какъв ще е отбора. Зависи дали ще се проведе европейската квалификация или тя ще бъде отложена. Ако тя бъде отложена, то ще променим отбора и ще дадем възможност за по-млади състезатели. Ще обсъдя всичко с Николай Желязков. Изготвил съм всякакви списъци с играчи”, заяви Силвано Пранди.

“Помня че, с Николай Желязков сме били съперници в италианската Серия А1. Аз като треньор, той като състезател. Той беше голям централен блокировач. Сега съм доволен, че точно той е мой помощник. Общувал съм с него и имаме сходни идеи за работа”, добави селекционерът на България.

“Радвам се, че отново ще работя в България. Салатата със сирене никога не ми е в повече, а българските кюфтета са фантастични”, откровен бе Професора.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Отчайващо ниски добиви от пшеница във Великотърновско и Шуменско

Рекордно ниски добиви от пшеница за последните 10 години отчитат земеделските производители във Великотърновско, предаде БНР. Кооперацията в...

Прочети още:

Loading...