Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет16112018

Брой 221, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73144 BGN1 GBP = 2.24684 BGN1 CHF = 1.71639 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин обяви създаването на национална гвардия

Путин обяви създаването на национална гвардия

Путин обяви създаването на национална гвардия

Новата структура ще е пряко подчинена на руския президент

Русия създава национална гвардия за борба с тероризма и организираната престъпност, заяви президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

“Решението е взето, създаваме нов федерален орган на изпълнителната власт“, каза Путин на среща с началници на службите за сигурност.

По думите му националната гвардия се създава на базата на войските на МВР.

За директор на Федералната служба на войските на националната гвардия е назначен Виктор Золотов, се казва в президентски указ, качен на сайта на Кремъл. Золотов е сред най-доверените хора на Путин, неговата лоялност е извън съмнение, смята политологът Евгений Минченко.

Путин заяви, че службата за контрол на наркотиците и миграционната служба вече ще са подчинени на вътрешното министерство.

Държавната дума посрещна с одобрение новите президентски решения. “В системта на МВР безспорно ще се изгради добре организирано взаимодействие между всички служби“, убедена е Ирина Яровая от властовата партия “Единна Русия“, председателка на парламентарната комисия по сигурността.

Президентът започна вчера радикална реформа в правоохранителните органи, пише “Комерсант“и добавя: Федералната миграционна служба и службата за контрол на наркотиците бяха върнати в състава на МВР, а вътрешните войски на министерството — преобразувани в национална гвардия, пряко подчинена на държавния глава.

Гвардията, в която бяха включени полицейските специални части и извънведомствената охрана, се нареди сред най-мощните силови структури в Русия, отбелязва вестникът.

Очаква се реформата да реши няколко твърде важни задачи — да гарантира още по-успешно правния ред, да оптимизира бюджета на правоохранителната система и да премахне дублирането на функции.

България

Икономика

Култура

Представят новата книга на Тодор Коруев

Представят новата книга на Тодор Коруев

Новата книга на Тодор Коруев „Още животописи“ (Издателство „Захарий Стоянов“) ще бъде представена на 19 ноември (понеделник) от 17.30 ч. в л…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Димитър Бербатов: Още не съм готов да ръководя българския футбол

Димитър Бербатов: Още не съм готов да ръководя българския футбол

Бербо сподели какво мисли за това - дали е готов за ново предизвикателство

“Аз имам много амбиции, свързани с различни неща. Да ръководиш цел…

Прочети още:

Loading...

Земеделие