Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря24042019

Брой 334, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.73852 BGN (=) 1 GBP = 2.26186 BGN (=) 1 CHF = 1.7182 BGN (=)
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин обяви създаването на национална гвардия

Путин обяви създаването на национална гвардия

Путин обяви създаването на национална гвардия

Новата структура ще е пряко подчинена на руския президент

Русия създава национална гвардия за борба с тероризма и организираната престъпност, заяви президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

“Решението е взето, създаваме нов федерален орган на изпълнителната власт“, каза Путин на среща с началници на службите за сигурност.

По думите му националната гвардия се създава на базата на войските на МВР.

За директор на Федералната служба на войските на националната гвардия е назначен Виктор Золотов, се казва в президентски указ, качен на сайта на Кремъл. Золотов е сред най-доверените хора на Путин, неговата лоялност е извън съмнение, смята политологът Евгений Минченко.

Путин заяви, че службата за контрол на наркотиците и миграционната служба вече ще са подчинени на вътрешното министерство.

Държавната дума посрещна с одобрение новите президентски решения. “В системта на МВР безспорно ще се изгради добре организирано взаимодействие между всички служби“, убедена е Ирина Яровая от властовата партия “Единна Русия“, председателка на парламентарната комисия по сигурността.

Президентът започна вчера радикална реформа в правоохранителните органи, пише “Комерсант“и добавя: Федералната миграционна служба и службата за контрол на наркотиците бяха върнати в състава на МВР, а вътрешните войски на министерството — преобразувани в национална гвардия, пряко подчинена на държавния глава.

Гвардията, в която бяха включени полицейските специални части и извънведомствената охрана, се нареди сред най-мощните силови структури в Русия, отбелязва вестникът.

Очаква се реформата да реши няколко твърде важни задачи — да гарантира още по-успешно правния ред, да оптимизира бюджета на правоохранителната система и да премахне дублирането на функции.

България

Икономика

Спорт

Земеделие

Вместо да подаде оставка, Порожанов с нов зам.-министър

Вместо да подаде оставка, Порожанов с нов зам.-министър

13 браншови организации обвиниха на протест агроинистерството в ощетяване на местното производство и свръхрегулация, която съсипва бизнеса и...

Прочети още:

Loading...