Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед23022020

Брой 289, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.81263 BGN ↑ 1 GBP = 2.33281 BGN ↓ 1 CHF = 1.84234 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Путин, Рохани и Алиев съгласуваха позиции за Иран и за мира в Сирия

Путин, Рохани и Алиев съгласуваха позиции за Иран и за мира в Сирия

Путин, Рохани и Алиев съгласуваха позиции за Иран и за мира в Сирия

Държавните лидери договарят да увеличат добива в петролната и газовата индустрия

Всички страни по ядреното споразумение с Иран трябва да се придържат към своите ангажименти, се казва в съвместна декларация, подписана в Техеран от президентите на Русия, Иран и Азербайджан, предаде ТАСС.

Трите страни се договориха да засилят сътрудничеството си в петролната и газовата индустрия, вкл. в добива и обмена на петрол и петролни продукти, се посочва в декларацията.

Застанал до президентите на Иран и Азербайджан - Хасан Рохани и Илхам Алиев, руският държавен глава Владимир Путин заяви, че положението в Сирия и мирните преговори за кризата там се развиват положително. Той подчерта, че никоя държава не е в състояние сама да намери изход от сирийската криза.

Сътрудничеството между Техеран и Москва е необходимо за установяване на стабилност и мир в Сирия, каза Рохани на съвместната пресконференция, излъчвана по иранската телевизия. По думите му това сътрудничество е важно и за борбата срещу тероризма.

Рохани подчерта, че Русия е приятел, съсед и стратегически партньор на Иран и че ислямската република желае да развива и заздравява двустранното сътрудничество.

Благоприятните споразумения, подписани между двете страни в различни сфери, вкл. в енергетиката, мирните ядрени технологии, транспорта и транзита, трябва да бъдат допълнително активизирани, заяви Путин. Той приветства инвестициите на руски държавни и частни компании в големи инфраструктурни проекти в Иран в секторите промишленост, енергетика, строителство, железници, както и в проекта за международния транспортен коридор “Север-Юг“.

Путин се потвърди, че Русия и Иран работят “много продуктивно и успяват да съгласуват позициите си по сирийската проблематика“. Той констатира, че благодарение на тези усилия, както и на усилията на Турция, се подобрява ситуацията на територията на Сирия в борбата с тероризма, а освен това последният кръг от преговорите в Астана за Сирия е завършил положително.

Икономика

Коронавирусът удари и родния износ на вино

Коронавирусът удари и родния износ на вино

12 български контейнера с вино в момента чакат административно освобождаване за влизане на пазара в Китай

В момента българските винопроизводи...

Прочети още:

Loading...

Култура

СОФИЙСКИ САЛОН КУЛТУРА - ЛЕГЕ 10

КЛУБ “АРХИТЕКТИ“

ФЕДЕРАЦИЯ “КУЛТУРА И МЕДИИ“

КАНИ

НА ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ДИСКУСИЯ

НА ТЕМА:

ГРАДОУСТРОЙСТВО

И АРХИТЕКТУРНА СРЕДА В СОФИЯ

- ПРОБЛЕМИ И ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие